Tüm tepeleri tutmuşlar, bizi tümden imha edecekler!

Mehmetçiğin Haftanin'de Vur-Kal taktiği uygulaması ve yol yapım çalışması yapılması, PKK'da paniğe yol açtı. Murat Karayılan, Türk askerlerinin Haftanin'deki tüm tepeleri tuttuğunu belirterek, "Bizi tümden imha edecek kararlı adımlarını görüyoruz" dedi.

GÜNDEM 31.10.2020, 16:16 31.10.2020, 16:31
Tüm tepeleri tutmuşlar, bizi tümden imha edecekler!

18 Haziran 2020 tarihinde başlatılan Pençe-Kaplan Harekâtı'yla, Türkiye ile Kuzey Irak sınır hattındaki Haftanin teröristlerden arındırıldı. Son 4 ayda tüm planlarını büyük başarıyla uygulayan Türk askeri, Haftanin'deki çok sayıda kritik tepe ile Hantur Dağı'nı temizledi, 127 teröristi etkisizleştirdi, 15 tüneli patlattı, 1370 hedef ve 27 cephanelik yerle bir edildi; hâkim durumundaki stratejik tepelere, patika yollarına ve önemli geçiş güzergâhlarına tuzaklanan 1156 mayın ve bomba patlatıldı.

PKK'nın Türkiye sınırındaki üs bölgelerine ve karakollarına saldırılarını engellemek amacıyla, birbirine 3'er kilometre mesafelerle 9 adet üs bölgesinin yapımı ise tamamlandı. Bu üs bölgeleri yüksek güvenlikli, ileri teknoloji ile donatılmış, kesintisiz her dakika gözetleme, dinlenme ve keşif yapabilecek kabiliyete sahip.

Uludere'den başlayarak Zaho ovasına kadar devam eden, Turan taktiğini andıran yarım ay görünümlü, toplam 40 kilometre uzunluğa ve 25 kilometre derinliğe sahip güvenli bölge de tamamlanmış durumda.

Haftanin bölgesi bir zamanlar Türkiye'nin burnunun dibinde PKK'nın siyasi ve askerî eğitim yaptığı, kongreler düzenlediği terör kampları ile doluydu. Şimdi Haftanin ile Uludere (Şırnak) arasına asfalt yol yapılıyor. Toplam uzunluğu 35 kilometre olan yolun en geç 2020 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yol tamamlandıktan sonra Uludere'den çıkan bir askeri araç, Haftanin'de bulunan gözetleme kulelerine 15 dakikada varabilecek. Oysaki 90'lı yıllarda Türk askerine saldırı düzenlendiğinde karayoluyla takviye güçlerin sevkıyatı en az 10 saat sürüyordu. Bir diğer avantajı ise terör örgütünün mayın ve EYP'leri kolayca döşeyemeyecek olması ya da döşense bile kolaylıkla fark edilecek olması.

Murat Karayılan kâbusunu anlattı

Önce açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eskiden "Vur-Çekil" taktiği ile saldırı düzenlediğini ancak son yıllarda tüm operasyonların "Vur-Kal" stratejisine döndüğünü belirten PKK terör örgütünün elebaşısı Murat Karayılan, örgütün yayın organlarına verdiği demeçte Haftanin ile ilgili kâbusunu itiraf etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Haftanin bölgesindeki tüm kritik tepeleri tuttuğunu ve asfalt dökmeye başladığını söyleyen elebaşı Murat Karayılan, Uludere'den gelen yolun Haftanin'deki tüm tepelere bağlandığını, helikopter yerine karayoluyla kısa sürede büyük ikmallerin yapılabileceğini belirterek, Türk askerinin bölgeden çıkmaya niyetinin olmadığını kaydetti.

Elebaşı Karayılan, "Bizleri tümden imha etmek için kalıcı, kararlı adım attıklarını gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)