İsmail Kartal'dan Jose Mourinho tepkisi: ‘Allah’a havale ediyorum’

Galatasaray derbisindeki galibiyetlerinin ardından konuşan İsmail Kartal, teknik direktör haberlerinin oyuncuları etkilediğini vurgulayarak, “Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum. Bir derbi öncesinde hocayla anlaşmalar, açıklamalar Fenerbahçelilere yakışmaz" ifadelerini kullandı.

SPOR 19.05.2024, 22:45 20.05.2024, 18:05 Buse Önder
İsmail Kartal'dan Jose Mourinho tepkisi: ‘Allah’a havale ediyorum’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından sevinçlerini dile getirdi. Kartal, maç sonrası yaptığı açıklamada, takımının galibiyeti hak ettiğini vurgulayarak, "Bugün buraya kazanmak için geldik. Çok iyi hazırlandık ve bütün planlarımızı sahaya yansıttık. Oyuncularım, 10 kişi kalsak bile plana sadık kalarak harika bir mücadele sergiledi” ifadelerini kullandı.

10 kişi kaldıktan sonra bile mahkum oynamadıklarını belirten Kartal, “Oyunu ortada götürdük ve karakterimizi sahaya yansıttık" dedi.

‘Oyuncularımla gurur duyuyorum’

Kartal, maçın ikinci yarısında takımına verdiği motivasyon mesajlarını da paylaşarak, devre arasında oyunculara 10 kişi ile bile kendi futbolumuzu oynayacaklarını söylediğini belirtti. “Bu inançla sahaya çıktık ve akıllı bir oyun ortaya koyduk” ifadelerini kullanan Kartal, “Rakibin isabetli şutu yoktu ve attığımız gol, tamamen organizasyonumuzun bir ürünüydü" diye ekledi.

Teknik direktör, galibiyetin camiaya unutulmaz bir gece yaşattığını vurgulayarak, 21 maç sonra Galatasaray'ı mağlup etmenin Fenerbahçe için büyük başarı olduğunu vurgulayarak herkesin elinden geleni yaptığını vurguladı. Kartal, “Oyuncularımla gurur duyuyorum, onları alınlarından öpüyorum" ifadelerini kullandı.

‘Onları Allah’a havale ediyorum’

Kartal ayrıca, sezon boyunca yaşanan bazı sıkıntılara da değinerek, sosyal medya trollerinin saldırılarına rağmen takım olarak dik durduklarını ve işlerine odaklandıklarını belirtti.

Kartal, “Bu galibiyet, bize yapılan olumsuzluklara karşı verdiğimiz bir cevaptır. Fenerbahçe'ye yakışmayan bazı organizasyonlar ve açıklamalar oldu, bunları Allah'a havale ediyorum" dedi.

‘Tüm taraftarı maçlarımıza davet ediyorum’

Taraftarlara şampiyonluk maçlarına gelmeleri çağrısında bulunan Kartal, "Seçimlerle ilgili yaşananlar ve dış etkenler oyuncularımı etkiledi ama biz bu zorluğun üstesinden geldik. Şampiyon olacağımıza inanıyorum ve tüm taraftarları maçlarımıza davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)