Cemil Bayık'tan HDP'li belediyelere "paraları gönderin" talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklama, "kayyum ve demokrasi" tartışmalarına son noktayı koydu. PKK elebaşı Cemil Bayık'ın HDP'li belediyelere "paraları aktarın" talimatında bulunduğunun tespit edildiğini açıklayan Süleyman Soylu, "Parayı tek başkanın imzasıyla hiçbir mal almadan, ihale yapmadan alıyormuş gibi gösterip PKK'ya göndermişler" dedi. Soylu, "Allah'a ve millete yeminimizdir, Murat Karayılan lime lime olacak" ifadelerini de kullandı.

GÜNDEM 21.11.2019, 06:46
Cemil Bayık'tan HDP'li belediyelere "paraları gönderin" talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığının 2020 bütçesinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşık 40 yıldır PKK ideolojisinin, Türkiye'yi kardeşliğinden ve istikametinden ayırmaya çalıştığını belirterek, bu konuda bazı kesimlerin meseleyi başka taraflara çekme çabası içinde olduklarını söyledi.

"Murat Karayılan lime lime olacak"

"Terör hesabını Kandil'den sorun." diyenlere de cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz hesabını soruyoruz. Allah'a ve millete yeminimizdir, Murat Karayılan lime lime olacak." dedi.

Cemil Bayık'tan paraları aktarın talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Cemil Bayık'ın, Van'ın Saray Belediyesindeki örgüt elemanlarına "Acilen paraları faturalarla birlikte hemen aktarın." talimatını verdiğinin tespit edildiğini de açıkladı. Süleyman Soylu, şu açıklamayı yaptı:

"281 bin 845 liralık harcama. Fatura var, iş yok... 314 bin 989 lira. Fatura var, iş yok... 293 bin 124 lira. Fatura var, iş yok... Bunların hepsi şu anda mülkiye müfettişlerinin yaptığı yeni tespitler. Parayı tek başkanın imzasıyla hiçbir mal almadan, ihale yapmadan, hiçbir şey ortaya koymadan teker teker alıyormuş gibi gösterip başka taraflara göndermişler."

Diyarbakır anneleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır Anneleri"nin, çocuklarının dağa HDP binasından gittiğine yönelik ifadelerini anımsatarak, HDP'li milletvekillerine bununla ilgili sorumluluk duyup duymadıklarını sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugüne kadar hiçbir terör örgütü, emperyalizmin oyuncağı olmamıştır. Emperyalizm, terör örgütlerini kullanmıştır fakat ilk kez dünyada bir terör örgütü (PKK), emperyalizmin oyuncağı hâline gelmiştir." ifadelerini kullandı.

DEAŞ'lı İlhami Balı ile ilgili "Ulus" iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Ulus'ta Hacı Bayram Camisi arkasında terör örgütü DEAŞ'ın örgütlendiği ve DEAŞ'lı İlhami Balı'nın Ankara'da bir otelde kaldığı iddialarının tamamen "tezvirat ve dedikodu" olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığına bu sene gelen soru önergesi sayısının 2 bin 198 olduğunu da açıklayan Süleyman Soylu, her birine 10 dakika ayırması hâlinde 1,5 aylık mesaisini bu iş için harcayacağını ifade etti.

Rabia Naz Vatan'ın ölümü

Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin soru üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu açıklamayı yaptı:

"Adli tıp karar vermiş, diyor ki 'bu düşmedir.' Ayrıca mülkiye başmüfettişinin genel kanaati, genel yorumu 'düşme'dir. Mahkeme sonuçlanacak, babanın bugüne kadar iddia ettiği hiçbir bulguyla karşı karşıya kalmadık. Rabia Naz Vatan'ın ölümü başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan TBMM Araştırma Komisyonunun kurulması da başka bir tartışma alanıdır. Yürüyen bir mahkemede bir meclis komisyonunun kurulması konusu her zaman buranın tartışma alanıdır. Anayasa ile ne kadar bağdaşır, bağdaşmaz, mahkeme karar verecek. Mahkeme, belli safahata kadar getirmiş ve tamamlayacak. Mahkemenin tamamlayacağı işi hep beraber görelim."

Bütçe kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bütçeleri ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının kesin hesabı kabul edildi.

Yorumlar (0)