"Türkiye savaş alanı, gitmeyin" dedi, Yunan fırsatı kaçırmadı!

Yunan basını, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın, "Türkiye'nin savaş alanı olduğuna ve gidilmemesi gerektiğine" ilişkin sözlerini fırsat bilerek manşete taşıdı.

GÜNDEM 25.06.2020, 09:53
"Türkiye savaş alanı, gitmeyin" dedi, Yunan fırsatı kaçırmadı!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme sürecine geçti.

Birçok ülke pandeminin önüne geçmekte sıkıntı çekerken, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yoğun tedbirler alınarak ülkemizde turizm sezonu açıldı. Türkiye, krizi başarıyla yöneterek, yerli ve yabancı turistler için gerekli tedbirleri aldı.

Yunanistan, başarılı bir sağlık sisteminden yoksun olması nedeniyle turizm sezonuna resmi anlamda adım atamadı. 

Bu nedenle Yunan basını, Türkiye’nin seyahat için güvenli olup olmadığına ilişkin akıllarda soru işaretleri meydana getirme girişiminde bulunmaya başladı. 

Yunan basını, skandal bir şekilde PKK elebaşı Murat Karayılan'ın sözlerini manşet yaptı. Greek City Times, bölücü terör örgütünün elebaşı olan Karayılan'ın "Türkiye'nin savaş alanı olduğuna ve seyahat için hiç güvenli bir yer olmadığına" ilişkin açıklamalarını manşete taşıdı. 

"Türkiye savaş bölgesi"

Karayılan, PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) karşı mücadele ettiğini belirterek, Türkiye'nin aktif bir savaş bölgesi olduğunu ileri sürdü. 

Avrupa'dan gelecek olan kişilerin Türkiye'de can güvenliğinin olmayacağını iddia eden Karayılan, turistlerin hedef alınacağını ima etmediğini söyledi.

"Turistler zarar görürse sorumluluk üstlenmeyiz"

Karayılan, Türkiye'de bir savaş olduğunu ve turistlerin savaş alanına girip zarar görmeleri halinde sorumluluk üstlenmeyeceklerini ifade etti. 

Greek City Times, Karayılan'ın skandal açıklamalarını manşetten verirken, Türkiye'nin başarısından ne kadar rahatsız olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. 

Yorumlar (0)