TSK, Karayılan'ın korktuğunu başına getirdi!

Kahraman Türk askeri, PKK elebaşı Murat Karayılan'ın "Orası düşerse, Haftanin'in tamamını alırlar." dediği Akrep Tepesi'ni de aldı. Böylelikle bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye sızma hatlarından biri daha iptal oldu.

GÜNDEM 27.06.2020, 09:20
TSK, Karayılan'ın korktuğunu başına getirdi!

Türkiye sınırlarına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak için Şırnak ilinin Uludere ilçesinin karşısında yer alan Haftanin bölgesinde başlatılan Pençe-Kaplan Hârekatında önemli bir başarı daha sağlandı.

Bölücü terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın, "Orası düşerse, Haftanin'in tamamı gider" dediği Akrep Tepesi, dün sabah saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altına girdi.

murat karayılan

Akrep Tepesi'nde önceki gün şiddetli çatışmalar yaşanmış ve bölücü terör örgütü PKK Mensubu 5 terörist bu tepede silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilmişti.

Ardından insansız hava araçları (İHA) akşam saatlerinde PKK'lı 4 teröristin daha kaçmaya çalıştığını tespit etmiş, saat 20.35'te Diyarbakır'dan kalkan 3 adet F-16 savaş uçağı, bölgeyi 20 dakika içinde bombalamıştı. Dün sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte araziyi tarayan Türk komandoları, 2 teröristin parçalanmış cesedini buldu.

Akrep Tepesi neden önemli?

Kahraman Türk komandoların Akrep Tepesi'nde kontrolü ele geçirmesinin ardından PAMİT ekipleri devreye girdi. PAMİT (Patlayıcı ve Mayın Tespit ve İmha Timi) ekipleri, bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin kaçarken tuzakladıkları mayın ve bombaları tek tek etkisiz hale getirmeye başladı.

Akrep Tepesi'ndeki kontrolü tamamen ele geçiren kahraman Türk askeri, ivedilikle bölgede kalıcı üsler ve bu üslere ulaşımı sağlayacak olan bağlantı yolları kurmak için çalışmalara başladı. 
Akrep Tepesi'nin güneyine ve batısına 4 yüksek güvenlikli 7/24 keşif/dinleme ve gözetleme yapabilecek kule ve üs bölgeleri kurulacak. Akrep Tepesi'nin kuzeyine ve doğusuna da 6 üs bölgesi inşa edilecek. Üs bölgelerinden 3'ünde Türk askeri, 3'ünde ise Irak bölgesel yönetimine bağlı peşmergeler yerleşerek kontrolü sağlayacak.

Yüksek rakımlı ve en hâkim nokta!

Haftanin bölgesindeki tüm kamp ve barınma alanlarına eleman ve lojistik ikmal takviyesinin yapıldığı Akrep Tepesi, bölgedeki en hâkim nokta. Yüksek rakıma sahip olduğu için Akrep Tepesi'nden hem Türkiye, hem de Irak topraklarında 35 kilometrelik alandaki en küçük bir hareketlilik bile kolaylıkla fark edilebiliyor.

Yorumlar (0)