25 yıldır aranıyordu, SİHA buldu!

Bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin çatısı altındaki KJB'nin sözde yürütme konseyi üyesi "Leyla Ağiri" kod adlı Filiz Arslan, 25 yıl sonra SİHA tarafından bulunup etkisizleştirildi.

GÜNDEM 27.06.2020, 09:51
25 yıldır aranıyordu, SİHA buldu!

23 Haziran'da Türk istihbarat birimleri Şanlıurfa ilinin Suruç İlçesi karşısında bulunan Ayn el Arap bölgesindeki Helince köyünde bir adreste bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin buluştuğunu tespit etti.

Silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile teröristlerin buluştuğu eve hava harekâtı düzenlendi. Hava harekâtı sırasında evde bulunan tüm teröristler etkisiz hâle getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında 25 yıl önce bölücü terör örgütü PKK'ya katılan ve 25 yıldır aranan 47 yaşındaki Leyla Ağiri kod adlı Filiz Arslan da bulunuyordu.

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin çatısı altında yer alan KJB'nin (Yüce Kadınlar Topluğu) 4'lü yürütme konseyinde bulunan Leyla Ağiri kod adlı Filiz Arslan'ın da aralarında olduğu 4 kadın terörist bu operasyonda etkisiz hâle getirildi. Diğer teröristler, YPG terör örgütünün kadın yapılanması üyeleri Zehra Barkal, Emine Veysi ve Mizgin Halil idi.

Suriye'nin başkenti Şam'da terörist başı Abdullah Öcalan tarafından eğitilen Leyla Ağiri'nin Ankara Güvenpark'ta 2016 yılında 36 kişinin öldüğü, 349 kişinin yaralandığı saldırının azmettiricisi olarak aranıyordu.

Diğer taraftan Millî İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde yer alan Süleymaniye şehrine bağlı Şarbajer bölgesinde bir araca da operasyon gerçekleştirdi. Silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) vurduğu araçta, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde İstihbarat başkan yardımcısı ile 2 terörist etkisiz hâle getirildi.

Yorumlar (0)