Putin, yabancı gönüllü savaşçı ilanı verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’ya karşı savaşacak yerli ve yabancı gönüllü asker ilanı verdi. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapa Rus Bakan Sergey Şoygu ise Ortadoğu’da 16 bin gönüllünün Rusya için savaşmaya hazır olduğunu kaydetmişti.

DÜNYA 11.03.2022, 13:33 12.03.2022, 13:52
Putin, yabancı gönüllü savaşçı ilanı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yerli ve yabancı gönüllü savaşçıların alınacağını kaydeden Putin’in bu açıklamaları küresel kamuoyunda deprem etkisi yarattı.



Suriyeli gönüllülere maaş bağlanacak

Gönüllü savaşçılara maaş bağlanıp bağlanmayacağı merak konusuyken geçtiğimiz günlerde Suriye basınında yayınlanan bir haberde Rusya için savaşacak Suriyelilerle 6 aylık sözleşme imzalanacağı ve ayda 300 ila 500 dolar arasında ödeme yapılacağı kaydedilmişti.



“Ortadoğu’da 16 bin gönüllü hazır”

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise şu anda Ortadoğu’da 16 bin gönüllünün Rusya için savaşmaya hazır olduğunu dile getirmişti. Öte yandan önce Şoygu sonra da Putin’in “gönüllü savaşçı” açıklamalarında bulunması, Vladimir Putin’in ordusunda ağır kayıp bulunduğu iddialarını gündeme getirmeye başladı.

Yorumlar (0)