İngilizler, savaşmak için Ukrayna Büyükelçiliğine akın etti

İngilizler, Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’da, Ukrayna saflarında savaşmak amacıyla İngiltere’nin başkenti Londra’daki Ukrayna Büyükelçiliğine başvuruda bulundu.

GÜNDEM 11.03.2022, 12:09 12.03.2022, 13:53
İngilizler, savaşmak için Ukrayna Büyükelçiliğine akın etti

Rusya'nın Ukrayna işgalinin 16. gününe girilirken birçok sivil, Ukrayna’dan göç edip başka ülkelere sığınmak durumunda kaldı.

İngilizler, Ukrayna saflarında savaşmak için başvuru yapıyor

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşmak amacıyla yabancıların olduğu bir askeri birlik kuracağını açıklamış, 52 devletten yaklaşık 20 bin kişinin bu birliğe başvurduğunu açıklamıştı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da İngilizler, Ukrayna saflarında savaşmak amacıyla Ukrayna Büyükelçiliğine başvuru yaptı. Ukrayna Büyükelçiliği’ne gelen pek çok farklı meslekten İngiliz, başvurularıyla ilgili bilgi alarak büyükelçilikten ayrıldı.

“Avrupalılar olarak bir şey yapmamız gerektiğini düşünüyorum”

Eskiden yakın koruma olarak çalışan bir İngiliz, ”Bugün Ukrayna askeri birliklerine katılmak amacıyla buraya bilgi almak için geldim. Askeri bir geçmişim bulunmuyor ancak ABD’de yakın koruma görevinde çalıştım. Bunun, Ukrayna askeri birliği için bir avantaj olabileceğini düşünüyorum. Aile bireylerim ya da arkadaşlarıma bu konudan bahsetmedim. Aile ilişkileri iyi olan birisi zaten değilim. Bunun, herkesi etkilediğini biliyorum. İnançlı biri olarak Ukrayna’da yaşanan olayları her gün izliyorum ve kötü olduğunu hissediyorum. Avrupalılar olarak bir bu konuda bir şey yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Gerek askeri gerek ise başka yollarla bir şeyler yapılabilir” şeklinde konuştu.

“Hastane saldırısı kararımı etkiledi"

Başvuru için büyükelçilik binasına gelen 61 yaşındaki eski askeri personel John Deverall, “Bugün burada orduya katılmak için olasılığı öğrenmek amacıyla geldim. Geçen hafta askeri birliklere katılmaya karar verdim. Oradaki hastaneye yönelik saldırı özellikle, benim için başvuru yapmamda büyük etkisi oldu. 18 senelik askeri tecrübemin nasıl bir etki yaratacağını merak ediyorum. İşlerimi ve çalışanlarımın düzenini ayarlayabilirsem en kısa sürede katılmayı istiyorum. Medikal teknoloji alanında şu an çalışıyorum. Bu yaşananlar, Hümanist olmakla ilgili. Tabii ki Ukrayna ve Rusya arasındaki tarihi anlaşmazlıklar da bu duruma gelmesine sebep oldu” sözlerini kullandı.

“Daha çok şey yapılmalı”

Büyükelçilik önüne sabah saatlerinde gelen 31 yaşındaki boya ustası Dan Hodson, çocuklar ve kadınlar için daha çok insanın mücadele etmesi gerektiğini belirterek, “İlk günden beri çok önemli ve kritik süreç olduğunu fark edebiliyoruz. Kadınlara, çocuklara, hastalara ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmemiz gerekiyor. Bu konu ile ilgili bilgi almak için buraya geldim. Askeri anlamda bir eğitim verilecekse seve seve bunu yaparım. Yangın alarmı sistemini kontrol etmek zor bir iş değil tabii ki biraz eğitimle oluyor. Çevrenizde iyi insanlar olursa sıkıntı olmaz. Gideceğimden ailemin haberi var. Yalnızca dikkatli olmam gerektiğini bana ilettiler” açıklamasını yaptı.

‘Ukrayna için savaşmak isteyenlere günde 2 bin dolar’

ABD merkezli askeri güvenlik firması Silent Professionals, Rusya’nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna’da savaşmak için günlük 2 bin dolarlık paralı asker ilanı yayınlamıştı.

İlanda, “Ukrayna’ya giderek çatışma ortamından aileleri kurtarmaya destek olmak için günlük 2 bin dolar karşılığı Ukrayna'ya gitmeye istekli ve birden çok dil bilen eski askerler aranmaktadır.” sözleri kullanılmıştı.

Yorumlar (0)