Irak’ta resmi törenle karşılanan Erdoğan'dan kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra ilk kez Irak'a resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Teröre karşı harekat merkezinin kurulmasının yanı sıra Türkiye'ye petrol ve doğal gaz akışı ile Irak'taki su sorununun çözülmesi gibi konular masaya yatırılacak. Erdoğan, başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi.

GÜNDEM 22.04.2024, 09:38 22.04.2024, 16:16 Hakan Öksüz
Irak’ta resmi törenle karşılanan Erdoğan'dan kritik görüşmeler

Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda Irak Başbakan Muhammed Şiya Sudani tarafından resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammt Şiya es-Sudani ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek.

HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yerel seçimlerin ardından yurt dışı ziyaretlerine başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a resmi ziyarette bulunacak. Irak'ın başkenti Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ile bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile görüşecek. Bu görüşmelerin ardından Erdoğan'ın Erbil'e geçeceği kaydedildi.

Irak ziyaretinde masaya yatırılacak konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ziyaretinde masaya yatırılacak konulardan bazılarının Türkiye'ye petrol ve doğal gaz akışı, su kaynaklarının durumu ve terörle mücadele olacağı vurgulandı. Irak ile birlikte teröre karşı harekat merkezinin kurulması konusu ele alınacak.

Irak'taki su problemi konusu

Irak'ta yaşanan su problemi, görüşmedeki önemli konulardan biri olacak. Irak'ın su meselesi ile ilgili beklentisini farkında olduklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildirmişti.

Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi

Resmi ziyaret kapsamında Irak'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir araya geldi. Irak'ta temaslarını sürdüren Erdoğan, gün içinde önemli görüşmeler yapacak.

Yorumlar (0)