Ukrayna’da Dnipro’ya 3 hava saldırısı düzenlendi! 1 ölü var

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. Ukrayna Acil Durum yetkilileri tarafından yapılan açıklamada sabah saatlerinde Rus birlikleri tarafından hava saldırısı düzenlendiği ve saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

GÜNDEM 11.03.2022, 12:59 12.03.2022, 13:52
Ukrayna’da Dnipro’ya 3 hava saldırısı düzenlendi! 1 ölü var

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın 16’nvı günü yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Rusya Başkanı Vladimir Putin Ukrayna’nın Donbas bölgesi ve Kiev’e askeri operasyonlar düzenleyeceğini açıklamış ardından yapılan operasyonlarda her iki taraf arasında da çatışmalar çıkmıştı. Operasyon kararın ardından birçok ülke Rusya’ya yaptırım alma kararı almıştı ancak Rusya henüz düzenlediği operasyonları durdurmadı.

Bir kişi hayatını kaybetti, birçok bina hasar gördü

Ukrayna Acil Durum yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna’nın merkezinde bulunan Dinyeper Nehri’nin güneyinde bulunan Dnipro şehrine Rus birlikleri tarafından üç hava saldırısı düzenlendiği açıklandı. Gerçekleştirilen hava saldırısı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği ve bölgede yer alan birer anaokulu, apartman ve fabrikanın ağır hasar aldığı aktarıldı. Saldırının ardından çıkan yangınları itfaiye ekipleri söndürmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)