Facebook, en önemli kuralını Rusya için esnetti: 'O paylaşımlara izin verilecek'

Sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, Ukrayna’da yaşanan savaşa destek veren Rusya vatandaşları ve savaşta görev alan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli paylaşımlara izin vereceğini açıkladı.

GÜNDEM 11.03.2022, 08:20 12.03.2022, 13:53
Facebook, en önemli kuralını Rusya için esnetti: 'O paylaşımlara izin verilecek'

Ukrayna'daki Rus işgalinin sonucu olarak, Rusya lideri Putin, savaş ile ilgili yalan bilgi yayanlara 15 yıla kadar hapis cezası kararını onaylamıştı.

Rusya’da Facebook’a erişim yasağı

Söz konusu haberden sonra Bloomberg ve CNN gibi medya kuruluşları Rusya’daki tüm faaliyetlerini durdurmaya karar vermişti.

Ayrıca Facebook'a Rusya'dan erişim engeli getirildiği açıklanarak, “4 Mart 2022’de, Rusya Federasyonu coğrafi sınırları içinde Facebook ağına erişimin engellenmesi kararlaştırıldı." sözlerine yer verildi.

Facebook'tan son olarak yeni ve garip bir açıklama daha geldi.

“Rus işgalcilere ölüm” paylaşımlarına onay

Yazılı bir açıklama yapan Meta İletişim Direktörü Stone, "Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekâtı neticesinde, 'Rus işgalcilere ölüm' vb. gibi normal dönemde kurallarımızı ihlal edecek şiddet içerikli ifadelere geçici olmak üzere izin veriyoruz. Rus sivillerle ilgili bazı içeriklere hala izin vermiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Putin ve Lukaşenko’ya ölüm” mesajlarına izin

Ayrıca Washington Post'un iddiasına göre Meta, Rusya lideri Putin ve Belarus lideri Lukaşenko’ya “ölüm” çağrısında bulunan içeriklere de izin verecek.

Öte yandan Ukrayna işgaline yönelik desteklerini belirten Rusları hedef alan içerikler de engellenmeyecek.

Yorumlar (0)