Korkak Ermenilerden geriye bunlar kaldı!

Kahraman Azerbaycan askerlerinin işgalci Ermeni ordusundan ele geçirdiği araç, silah ve mühimmatlar görüntülendi.

DÜNYA 02.10.2020, 12:47
Korkak Ermenilerden geriye bunlar kaldı!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin hudutlarını ve sivil halkını Ermeni saldırılarından korumak için başlattığı, birkaç gün sonra ise topraklarını işgalden kurtarma operasyonuna dönen karşı saldırılarda, Ermeni ordusuna ait çok sayıda araç, silah ve mühimmat ele geçirdi.

Kahraman Azerbaycan ordusunun hızlı ve güçlü ilerleyişi karşısında aciz düşüp direnemeyen Ermenistan Silahlı Kuvvetleri askerleri, bazı mevzilerde araçlarını, silah ve mühimmatlarını bırakıp arkalarına bile bakmadan kaçtı.

Biraz ganimet, biraz hurda!

Bölgede Türkiye'den görev yapan Anadolu Ajansı ekibi, Azerbaycan askerlerinin ele geçirdiği mühimmat, silah ve araçlardan küçük bir bölümünü görüntüledi. Azerî Türk askerlerinin ele geçirdiği araçların içinde 2019 Rusya yapımı "Ural" marka kamyonların da bulunduğu görüldü.

Ural markalı Rus yapımı kamyonların çoğu çalışır hâldeyken bazı araçlar ise hurdalık hâldeydi. Çalışır durumdaki askerî araçların ise çatışmaların izleri taşıdığı fark edildi.

El bombaları, makineli silahlar, roketatar mermileri ve farklı kalibrelerde mermileri toplayan Azerbaycan askerleri, çoğu silah ve mühimmatların yine Rus yapımı olduğunu kayıt altına aldılar.

Görüntülenen araç, mühimmat ve silahlar arasında Ermenistan ordusuna ait bazı belgeler de bulunuyor.

Yorumlar (0)