Tecavüzle suçlanan vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı!

Tecavüzle suçlanmasının ardından HDP'den istifa eden Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırıldı. 

SİYASET 02.10.2020, 13:20
Tecavüzle suçlanan vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı!

HDP (Halkların Demokratik Partisi) Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında ortalığı karıştıracak bir iddia ortaya atılmıştı.

HDP (Halkların Demokratik Partisi) Mardin Milletvekili Çelik'in bir kadına kahve içirdiği, söz konusu kadını bayıltıp tecavüz ettiği ileri sürülmüştü. 

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke düzenlenmişti. Tecavüz ile suçlanan Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılması talep edilmişti. 

Çelik, HDP'den (Halkların Demokratik Partisi) istifa etmiş, bunun üzerine yasama dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla bir hazırlık komisyonu oluşturulmuştu. 

"Tehdit" ve "nitelikli cinsel saldırı" ile suçlanarak hakkında fezleke düzenlenen Çelik'in dokunulmazlığı hakkında beklenen karar geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, söz konusu vekilin yasama dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı. 

Çelik'in cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülen kadının avukatı olan Adile Gürbüz, söz konusu vekilin yasama dokunulmazlığının kaldırılması için ellerinde birçok delilin bulunduğunu söylemişti. 

Adile Gürbüz, 2018 senesinde D.K.'nin, ailevi sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere Çelik ile bir evde buluştuklarını ve müvekkilinin cinsel saldırıya maruz kaldığını iddia etmişti. 

Çelik'in söz konusu olayı örtbas etmek için D.K.'yi tehdit ettiğini kaydeden Adile Gürbüz, Çelik'in vekilliğinin düşürülmesi ve Mardin'e girememesi için savaştıklarını belirtmişti. 

Adile Gürbüz, D.K.'nin konuya ilişkin yöneticiler ile görüşmede bulunduğunu ancak uzun bir süre boyunca baskı gördüğünü belirterek, eşinin olayı öğrenmesi üzerine müvekkilinden ayrıldığını ifade etmişti.

Yorumlar (0)