Semih Yalçın, Bahçeli'nin yürüyüş videosunda gönderme yapılıp yapılmadığını açıkladı

MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın, partinin lideri Devlet Bahçeli'nin yürüyüş yaptığı videoda Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde paylaşılmasın gönderme olup olmadığını açıkladı.

SİYASET 26.04.2024, 12:06 Şeyda Gül
Semih Yalçın, Bahçeli'nin yürüyüş videosunda gönderme yapılıp yapılmadığını açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki 23 Nisan törenlerine ve resepsiyona sağlık sorunları gerekçesiyle katılamamıştı. Ardından partinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yürürken çekilmiş videosu Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde paylaşılmıştı. Videonun kısa sürede yayılmasının ardından paylaşımın Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye bir mesaj olduğu iddia edilmişti.

Videoda gönderme kime?

Konuya ilişin açıklama yapan MHP Genel Yardımcısı Semih Yalçın, videonun AK Parti'ye bir gönderme olduğu iddialarına açıklık getirdi. “Dün sabah bir haber geçti, 'Sayın Devlet Bahçeli ameliyat oldu, bu yüzden 23 Nisan gösterilerine katılmadı' diye” ifadelerini kullanan Yalçın, Bahçeli ile henüz konuşmadığını  ama büyük bir ihtimalle bunun için yapılmış bir video olduğunu ifade etti. Videodaki şeylerin Cumhur İttifakı'na olmadığını kaydeden Yalçın, yanlış yorumlandığını vurguladı. “Öyle bir şey yok. Ferdi Tayfur'u sever başkanımız. Bir de yürüyüşe çıkıyor, doktor tavsiyesiyle oradan bir enstantane yayınlamışlar” diyen Yalçın, meselenin bundan ibaret olduğunu belirtti.

Şarkı sözlerine dikkat çekti

Videonun şarkı sözlerine de dikkat çeken Yalçın, oradaki şarkı sözlerini mesela başka bir şekilde düşünmek gerektiğini anlattı. “Şarkı sözlerini Cumhur İttifakı'na yorumlayacaklarına, bizden giden Meral Akşener'e ve o ekibe yorumlaması daha doğru olmaz mı” diye soran Yalçın, Cumartesi günü kongreleri geldiğini ve onlara da yorumlanabileceğini söyledi. Yalçın, “Yani alternatif olarak söylüyorum” şeklinde vurguladı.

DEM Parti ile ilgisi yok

Son olarak videonun DEM Parti toplantılarında Türk Bayraklarının indirilmesine yönelik bir tavır olabileceği yorumlarının da yanlış olduğunu dile getiren Yalçın, “Evet, o işe çok tavırlıyız. O işi görüp de susanlara da tavırlıyız. Ama video ile ilgisi yok” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)