Öldürülen Sinan Ateş’in eşi ateş püskürdü: Böyle iddianame olmaz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Ayşe Ateş, hazırlanan iddianameye tepkisini getirdi. Ateş, “İfadem iddianamede yok. Başka arkadaşların ifadeleri de aynı şekilde iddianameye eklenmemiş. İçi boş, basit bir cinayet, alacak verecek kavgası gibi bir iddianame var ortada. İddianame bile diyemeyeceğim, böyle bir iddianame olmaz" tepkisini dile getirdi

SİYASET 06.05.2024, 18:24 07.05.2024, 17:28 Melina Ay
Öldürülen Sinan Ateş’in eşi ateş püskürdü: Böyle iddianame olmaz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi. Görüşme, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti ve basına kapalı olarak yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından genel merkez önünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili hazırlanan iddianameyi eleştirdi. İfadelerinin iddianamede yer almadığını belirten Ateş, “Benim ifademde de vardı siyasi isimler. İfadem iddianamede yok. Başka arkadaşların ifadeleri de aynı şekilde iddianameye eklenmemiş. İçi boş, basit bir cinayet, alacak verecek kavgası gibi bir iddianame var ortada. İddianame bile diyemeyeceğim, böyle bir iddianame olmaz” diye konuştu.

“Kimsenin yanına kalmayacak”

Ayşe Ateş “Bu iddianame ya geri çevrilecek ya da vereceğimiz dilekçelerle, sunacağımız delillerle iddianameyi yeniden yazdıracağız" diyerek iddianameye eldeki delillerin bile konulmadığı iddiasında bulundu. Ateş, bugüne kadar hukukun işleyeceğini, devletin bu işi çözeceğini umutla beklediklerini dile getirerek, "Ama maalesef umutlarımız tükendi. Mücadele vermeye devam edeceğim. Nereye, ne kadar gücüm yeterse, gücümün yettiği kadar. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kimsenin de yanına kalmayacak” açıklamalarına yer verdi.

“Davanın takipçisi olacağını söyledi”

İfadesinde ismi bulunanların sorulması üzerine Ateş, gizlilik kararı kalktıktan sonra ifadesini paylaşacağını, isimlerin bu aşamada görülebileceğini dile getirdi. Özgür Özel ile görüşmesine ilişkin soruyu cevaplandıran Ateş, davanın takipçisi olacağını belirten Özel'e teşekkürlerini iletti. Ateş açıklamalarına ek olarak, “Sağ olsun bize zaman ayırdı, ilgilendi. Davanın takipçisi olacağını, arkamızda olduğunu, bize destek vereceğini dile getirdi. Teşekkürlerimizi ileterek yanından ayrıldık” ifadelerini ekledi.

“Failler yargı önünde hesap verecek”

Bundan sonra zor bir sürecin kendisini beklediğini dile getiren Ateş, “Bugüne kadar sabırla bekledik. Biz devletini seven insanlarız. Devletimi düşünerek ben bugüne kadar hep sağduyulu davrandım. Büyük mücadele verdim. Bu cinayetin failleri eninde sonunda yargı önünde hesap verecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşme talep edip etmediğinin sorulması üzerine Ayşe Ateş, kendisinden görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.

Yorumlar (0)