Kuşoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na kırgın

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP liderliği döneminde en yakınında yer alan eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun İBB Başkanı İmamoğlu'na kırgın olduğunu belirtti.

SİYASET 14.05.2024, 10:44 Şeyda Gül
Kuşoğlu’ndan çarpıcı açıklama: Kılıçdaroğlu İmamoğlu'na kırgın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde “Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” demişti. Kuşoğlu, kurultay sürecinde yaşananlar nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na kırgın olduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun yeni parti kurmayacağını ifade eden Kuşoğlu, CHP’de yönetim başarısızlığı olması durumunda liderliğe aday olabileceğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu yeni parti kuracak mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat’a konuşan Bülent Kuşoğlu, “CHP içindeki cepheler olduğuna” ilişkin çıkışına yanıt verdi.  “Genel Başkan Özgür Özel’dir. Bize gelince, Carpe Diem (anı yaşa) hali yaşıyoruz” diyen Kuşoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürokraside, siyasette, devlette uzun yıllar çalıştığını anımsattı. Aktif siyaset olmasa da siyaset yapma sorumluluğu olduğunu kaydeden Kuşoğlu, bunun için CHP’nin başına geçmek zorunda olmadığını ve Kılıçdaroğlu’nun akil adam olduğunu vurguladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ne zaman görüşmek isterse, görüşebileceğini anlatan Kuşoğlu, “Yeni parti için siyasette, toplumda bir boşluk lazım. Öyle bir boşluk yok. Yani bir siyasi parti kurmaz” ifadelerini kullandı.

Başarılı olamazsa Kılıçdaroğlu aday olur

CHP’nin aleyhine hiçbir çalışması olmadığını dile getiren Kuşoğlu, alevi oyları CHP’ye gitmediği yönündeki iddialarının doğru olmadığını kaydetti. Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun ancak mevcut yönetim başarılı olmazsa ve kendisine ihtiyaç olursa aday olabileceğini vurguladı.

İmamoğlu’na kırgın

Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yönelik bakış açısını da yorumladı.Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kurultay sırasında yaşanan gelişmeler nedeniyle kırgın olduğunu belirten Kuşoğlu, ama yine de desteğini esirgemeyeceğini söyledi. Kuşoğlu, “Mansur Yavaş’a kırgın değil. Mansur Bey kendisini seçimden sonra ziyaret etti” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)