Tecavüzcü Tuma Çelik'in dokunulmazlığına ilişkin kritik gelişme!

Tecavüz ile suçlanan ve bunun üzerine Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik'e ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Tuma Çelik'in cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen D.K.'nin avukatı, söz konusu şahsın dokunulmazlığının kaldırılması için gereken delilin olduğunu söyledi. 

GÜNDEM 23.07.2020, 12:00 23.07.2020, 12:07
Tecavüzcü Tuma Çelik'in dokunulmazlığına ilişkin kritik gelişme!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in, 2018 senesinde Midyat'ta D.K'ye cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülmüş, bunun üzerine partiden ihraç edilmişti. Tuma Çelik hakkında açılan soruşturma devam ederken, D.K.'nin avukatı Adile Gürbüz'den "Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için gereken kanıtın bulunduğuna" dair açıklama geldi. 

Adile Gürbüz, D.K'nin 2018 yılında seçim zamanında Tuma Çelik ile ailevi problemlerini çözmek üzere bir evde görüştüklerini ve müvekkilinin cinsel saldırıya uğradığını söyledi. D.K.'ye söz konusu olayı kapatması için Tuma Çelik tarafından tehditler savurulduğunu aktaran Adile Gürbüz, müvekkilinin evli ve 3 çocuklu olduğunu, Tuma Çelik'in milletvekilliğinin düşürülmesi ve bir daha Mardin'e gelmemesi için mücadele ettiğini kaydetti. 

Adile Gürbüz, bunun için D.K.'nin yöneticiler ile görüştüğünü, uzunca bir süre yalnız başına savaştığını ancak reddedildiğini ve baskı altına alındığını belirterek, eşinin de olayı duyması üzerine müvekkilinden boşandığını anlattı. Tuma Çelik'in müvekkiline cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin birçok delilin mevcut olduğunu aktaran Adile Gürbüz, dokunulmazlığın kaldırılması için beklediklerini ifade etti. 

Adile Gürbüz, bu konuda kamuoyunun da desteğini istediklerini çünkü bunun çok ciddi bir suç olduğunu belirterek, aynı şekilde gazetecilerden, sanatçılardan ve siyasetçilerden de destek beklediklerini söyledi. Bunun emsal niteliğinde bir dosya olduğuna dikkat çeken Adile Gürbüz, D.K.'nin bu mücadeleye tek başına çıktığını ve artık arkasında milyonların olması gerektiğini belirtti.

Adile Gürbüz, bu dosyanın insan hakları ve kadın hakları konusunda bir meşale olduğunu ve mağdur ya da fail kim olursa olsun her vatandaşın ceza çekeceğinin bilinmesini istediklerini aktararak, kadın cinayetlerinin yasını tutarken, aynı zamanda ölmeden öldürülen D.K.'nin sesi olunması gerektiğini kaydetti. 

Ellerinde yeterince tanık beyanları, kanıtlar ve HTS kayıtlarının olduğunu, Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla davanın açılacağını ve kendisinin ceza alacağına inandıklarını ekledi. 

Yorumlar (0)