Sınır kapıları gurbetçi sezonuna hazır

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları tatil için yurda gelmeye başladı. Edirne'deki gümrük kapılarında gurbetçi sezonu için hazırlıklar tamamlandı.

GÜNDEM 07.05.2024, 17:30 08.05.2024, 13:14 Buse Önder
Sınır kapıları gurbetçi sezonuna hazır

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları, tatillerini ana vatanlarında geçirmek üzere her yıl haziran ayının ilk günlerinde Türkiye'ye gelmeye başlıyor. Bu nedenle Edirne'deki gümrükler, gelişler öncesinde hazırlıklarını tamamladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'ye gelişlerin yavaş yavaş başladığını belirterek, özellikle Kapıkule Sınır Kapısı başta olmak üzere diğer sınır kapılarında ilave tedbirler alındığını dile getirdi.

Valilikten açıklama

Vali Sezer, sınır kapılarında geçişlerin sorunsuz olması için ilgili kurumların çalışmalar yürüttüğünü ifade "Gurbetçilerimiz artık yavaş yavaş ülkemize giriş yapmaya başladılar. Bununla ilgili olarak hem Kapıkule'den hem de diğer kapılarımızdan gurbetçilerimizin ve vatandaşlarımızın ülkemize rahat bir şekilde giriş yapabilmeleri için gerekli tedbirleri aldık” ifadelerini kullandı.

Emniyet tedbirlerinin yoğunluğa göre ayarlandığını belirten Vali Sezer, Gümrük Bölge Müdürlüğü’nün gerekli çalışmaları yaptığını, ilave personel görevlendirmeleri de dahil olmak üzere hem emniyet boyutunda hem de gümrük boyutuyla önlemlerinin alındığını belirtti.

Yorumlar (0)