20 bin öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor, başvuru şartları…

Yarın başlayacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular, 2023 yılında gerçekleştirilen KPSS'de 50 puan ve üzeri alan öğretmen adayları için 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Sözlü sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar ile sınav merkezleri, 10 Haziran'da duyurulacak. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'da başlayacak.

GÜNDEM 19.05.2024, 14:28 Melina Ay
20 bin öğretmen ataması için başvurular yarın başlıyor, başvuru şartları…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuruların yarından itibaren elektronik ortamda alınacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, başvurular 31 Mayıs'a kadar devam edecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve sınav merkezleri, 10 Haziran'da ilan edilecek. Sözlü sınavlar ise 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak.

Başvuru şartları

Atama ve göreve başlamayla ilgili detaylar ile tercih başvurusu süreci, sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının duyurulmasının ardından yapılacak. Başvuruda bulunacak adayların, 2023 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 puan türlerinden 50 ve üzeri puan almaları gerekecek.

Üç katı aday alınacak

Sözlü sınavın yapıldığı sınav merkezlerinde, belirlenen puan türlerine göre her alandan en yüksek puandan başlayarak atama kontenjanının üç katı aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav giriş belgeleri, 1 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanacak ve adaylar, fotoğraflı sözlü sınav giriş belgelerini e-Devlet şifreleriyle bu adresten alabilecekler. Sınav giriş belgesinde ve Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu'nda yer alacak olan başvuru numarası, adayın başvurusu esnasında sistem tarafından otomatik olarak oluşturulacak.

Adaylar nasıl değerlendirilecek?

Adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür alanlarıyla ilgili konuları kavrama ve özetleme, ifade yeteneği ve mantık yürütme becerileri, iletişim yetenekleri, öz güven ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri bakımından değerlendirilecektir.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınavın düzenleneceği il milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülecektir. Sözlü sınav komisyonu, bir başkan ve iki üyeden oluşacaktır. Komisyon üyeleri, hangi komisyonda görevlendirildiklerini sınav gününde öğreneceklerdir.

Kamera kaydı olacak

Adayların sözlü olarak verdiği cevaplar, Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu üzerinden puanlanacak ve sınav sırasında kamera kaydı tutulacaktır. Adaylar, elektronik kura ile belirlenen sorulara verdikleri cevapları ayrıca soru-cevap kağıdına el yazısıyla yazacak ve imzalayacak.

Cevapların aday tarafından yazılmaması, imzalanmaması veya soru-cevap kağıdının usulüne uygun olarak komisyona teslim edilmemesi durumunda, bu durum komisyon tarafından tutanak altına alınacaktır.

Kimlik belgesi haricindekiler ‘geçersiz’ olacak

Adaylar, sözlü sınav için fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri ile kabul edileceklerdir. Ancak sürücü belgesi, kurum kimlik kartı gibi belgeler geçerli sayılmayacaktır. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar, sınavın gerçekleştirileceği binaya kabul edilmeyecek.

Geçerli kimlik belgesi, sınav binasına kabul edilme aşamasında kullanılacak ve gerekli kontrollerle sınav binasına alınan adayın kimlik bilgisi, komisyon üyeleri de dahil olmak üzere hiçbir kişiyle paylaşılmayacak.

E-devletten bakılacak

Sözlü sınavda yer alan adayların sınav puanları, her bir adayın sınav salonundan çıkmadan önce komisyon üyeleri tarafından Sözlü Sınav Sonuç Ekranı'na girilerek değerlendirme işlemi tamamlanacaktır.

Sözlü sınav sonuçları, tüm adayların sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak ve adaylar, sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebileceklerdir. Başarılı sayılmak için sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar kabul edilecektir. Sözlü sınavlar, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da gerçekleştirilecektir.

Yorumlar (0)