Şampiyonlar Ligi'nin formatı değişti! İşte Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Galatasaray, Süper Lig'i şampiyon bitirerek Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynamaya hak kazandı. Play-off turundaki muhtemel rakipler belli oldu. Şampiyonlar Ligi bu sezon itibarıyla yeni formatı ile oynanacak. İşte Şampiyonlar Ligi'nde değişen format...

SPOR 27.05.2024, 11:09 Hakan Öksüz
Şampiyonlar Ligi'nin formatı değişti! İşte Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Trendyol Süper Lig'de dün Konyaspor deplasmanından 3-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, 102 puanla şampiyon oldu. 24. lig şampiyonluğunu ilan eden Cimbom, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerini beklemeye başladı.

Cimbom için Avrupa olasılıkları

Galatasaray, Türkiye şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan dahil olacak.

Sarı-kırmızılılar, play-off turundaki rakibin geçmesi halinde Şampiyonlar Ligi gruplarına yükselecek ve 15.64 milyon avroluk katılım parasını cebe indirecek. Cimbom, elenme durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

Play-off turundaki muhtemel rakipler

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turundaki muhtemel rakipleri merak ediliyor. Play-off turunda mücadele verecek 14 takımdan 7'si, adını gruplara yazdıracak.

İşte play-off turundaki muhtemel rakipler...

  • Bodo Glimt (Norveç), 
  • Maccabi Tel Aviv (İsrail), 
  • Kızıl Yıldız (Sırbistan), 
  • Shakhtar Donetsk (Ukrayna), 
  • Ferençvaroş (Macaristan), 
  • Slovan Bratislava (Slovakya) 
  • Karabağ (Azerbaycan), 
  • Young Boys (İsviçre), 
  • PAOK (Yunanistan),
  • Dinamo Zagreb (Hırvatistan).

Şampiyonlar Ligi kuraları ne zaman çekilecek?

Devlet Ligi'nde Galatasaray'ın rakibinin de netleşeceği play-off turu kura çekimi 5 Ağustos'ta yapılacak. İlk maçlar 20-21 Ağustos'ta oynanacak. 27-28 Ağustos'ta yapılacak rövanş maçlarının ardından Şampiyonlar Ligi'nde gruplara yükselen takımlar belli olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde yeni format

Şampiyonlar Ligi'nin dörder takımdan oluşan 8 gruplu formatı sona erdi. 2024-2025 sezonu itibarıyla yeni format uygulanacak. Grup aşamasında Devler Ligi'ne dahil olan takım sayısı, 32'den 36'ya çıkıyor.

Grup aşaması nasıl olacak? 

Peki grup aşaması nasıl olacak? 36 takım, lig usulüne göre tek bir grupta yarışacak. Grup aşamasında her takım, farklı 8 takımla 8 maç yapacak. İç sahada 4, dış sahada 4 maç oynanacak. Bu maçlar sonunda ligi ilk 8 içinde bitiren takımlar, adını son 16 turuna yazdıracak. 

Ligi 9 ile 24'üncü sıra arasında bitiren takımlar, son 16 turuna yükselmek için play-off turunda karşılaşacak. Çift maç eleminasyon sistemine göre yapılacak karşılaşmaların ardından son 16'ya kalan diğer takımlar belirlenecek. Ligi 25'ten daha düşük bir sıralamada bitiren takımlar, direkt olarak elenecek. Son 16 turu itibarıyla maçlar, UEFA'nın belirlediği tarafsız sahalarda oynanacak.

Gruplarda karşılaşılacak 8 takım nasıl belirlenecek?

Her takımın gruplarda oynayacağı 8 takımın nasıl belirleneceği merak ediliyor. Bunun için takımlar dört torbaya ayrılacak. Her takım, bu dört torbadan ikişer rakiple oynayacak. Eski formata göre takımlar, kendi torbalarından bir rakiple eşleşemiyordu. Yeni sistemde bu da değişmiş olacak. Takımlar, farklı güç seviyelerindeki rakiplerle karşı karşıya gelecek. Böylece turnuva adaleti sağlanmış olacak.

Yorumlar (0)