Bakan Şimşek talimatı verdi, tasarruf tedbirlerini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf tedbirleri çerçevesinde taşra teşkilatlarında yeniden yapılanma çalışmalarına başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk aşamada 100, ardından ikinci aşamada da 200 olmak üzere toplam 300 mal müdürlüğünün kapatılacağını duyurdu.

EKONOMİ 19.05.2024, 15:04 Melina Ay
Bakan Şimşek talimatı verdi, tasarruf tedbirlerini açıkladı

Bakan Şimşek, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları çerçevesinde mal müdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirme yaptı. Şimşek, Cumhurbaşkanı Genelgesi'yle Bakanlığına bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirterek, "İlk aşamada 100, ardından ikinci aşamada da 200 olmak üzere toplamda 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak” dedi.

Hizmetler birleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olan mal müdürlüklerinin, muhasebe ve diğer mali hizmetleri sağladığını hatırlatan Şimşek, “Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamında, Bakanlığa bağlı mal müdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada ise 200 olmak üzere toplamda 300 mal müdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Mal müdürlüklerinin yürüttüğü görevler, bundan sonra hizmetlerin birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş diğer mal müdürlükleri tarafından yerine getirilecek” diye konuştu.

Yeni hedefler amaçlanıyor

Şimşek, bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması sürecindeki bu değişiklikle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını dile getirdi.

“Gereksiz harcamalar engellenecek”

Şimşek, atılan adımla taşra teşkilatlarına tahsis edilen kaynaklarda önemli bir tasarruf sağlanacağına dikkat çekerek, "Kaynaklar daha etkin bir şekilde kullanılacak, gereksiz harcamalar engellenecek. Hizmet kalitesinin artırılması amacıyla muhasebe hizmetlerinin merkezden yönetilmesi, modern bilişim teknolojilerinin kullanılmasıyla iş süreçlerinin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak. Bu sayede vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin kalitesi daha da iyileştirilecek” değerlendirmesinde bulundu.

“Hizmetlerde aksama olmayacak”

Son olarak iş gücü yönetiminin üzerinde duran Şimşek, şu açıklamaları kaydetti:

“Yeni düzenlemeyle personel kaynaklarımız daha etkin bir şekilde kullanılacak ve çalışanlarımızın yetkinliklerine uygun alanlarda istihdam edilmesi sağlanacak. Bu sayede iş gücü verimliliği daha da artırılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak taşra teşkilatlarımızın yeniden yapılandırılmasıyla ülkemiz kamu mali yönetim sistemine önemli katkılar sunulacağına inancımız tam. Tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge kapsamında kamu hizmetlerinde etkinlik ve verimlilik için Bakanlık olarak önemli bir adım attık. Bakanlık olarak bu faaliyetlere devam edeceğiz. Teknoloji ile kamuyu daha verimli hale getirirken, hizmet kalitesinden ödün vermeyeceğiz; müdürlüklerimizin bugüne kadar yürüttüğü hizmetlerde herhangi bir aksama olmayacak”

Yorumlar (0)