Aslıhan’a saldıran adam 5 ay sonra yakalandı: Saldırgan bipolar çıktı

Kağıthane'de üniversite öğrencisi Aslıhan Zengin'i bıçaklayan şahsın, yakalanmasının ardından yeni detaylar ortaya çıktı. 5 ay süren takibin sonucunda yakalanan şahsın, bipolar davranış bozukluğu rahatsızlığı olduğu iddia edildi. Murat H. adlı şahsın, olay anında sokakta koşmasının sebebini, ateşlenen çocuğu olduğunu belirttiği öğrenildi.

GÜNDEM 02.06.2024, 13:15 Buse Önder
Aslıhan’a saldıran adam 5 ay sonra yakalandı: Saldırgan bipolar çıktı

Kağıthane ilçesinde yaşanan olayda, Marmara Üniversitesi İstatistik Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Aslıhan Zengin, arkadaşlarının evine gitmek üzereyken bilinmeyen bir saldırgan tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Saldırı sonrasında kanlar içinde kalan genç kız, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak acil bir operasyon geçirdi.

Yapılan ameliyatla hayati tehlikeyi atlattıktan sonra taburcu edilen Zengin'in ifadesine göre, saldırganı tanımadığını ve olay anında kendisini takip eden bir şahsın olduğunu belirtti.

Kıyafetleri ve kaskı ele geçirildi

Olayın ardından Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polisleri, yaklaşık beş ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda şüphelinin kimliğini tespit etti. Mobilya montajı işinde çalıştığı sırada yakalanan 35 yaşındaki Murat H., polis ekiplerince gözaltına alındı. Şahsın evinde yapılan aramalarda, olay sırasında kullanılan kıyafetleri ve kaskı ele geçirildi.

Polis, Murat H.'nin ifadesinde olayı gerçekleştirmediğini, çocuğunun ateşlendiği için telaşla sokakta koşarak taksiye bindiğini ve daha sonra evine gittiğini öne sürdüğünü belirtti. Ancak güvenlik kameraları ve diğer deliller, Murat H.'nin olayın faili olduğuna işaret etti.

Şahsı tanımadığını belirtti

Murat H.'nin geçmişine dair ortaya çıkan bilgiler ise olayın karmaşıklığını artırdı. İlk eşi kanserden hayatını kaybederken, şiddetli geçimsizlikler yaşadığı ve farklı ilişkiler içinde olduğu ifade edildi. Diğer yandan bıçaklanan Aslıhan Zengin’in, emniyete gelerek Murat H.’yi teşhis ettiği bilgisine ulaşıldı. Evinde bulunan kıyafetlerini ve kaskını doğrulayan Aslıhan Zengin, şahsı tanımadığını ifade etti.

Murat H., emniyetteki sorgusunun ardından "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (0)