Derbide gol krallığı kapışması: Gözler Icardi ve Dzeko'da

Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, sezonun kırılma anlarından biri olacak. Maçta en az 1 puan çıkarması halinde Galatasaray, şampiyonluğu ilan edecek. Fenerbahçe ise deplasmanda kazanarak şampiyonluk umudunu son haftaya taşımak istiyor Dev derbi aynı zamanda Trendyol Süper Lig'de gol krallığının zirvesindeki iki ismi de karşı karşıya getirecek.

SPOR 16.05.2024, 10:31 Hakan Öksüz
Derbide gol krallığı kapışması: Gözler Icardi ve Dzeko'da

Trendyol Süper Lig'de sezonun bitimine 2 hafta kaldı. 99 puanla ligin zirvesinde yer alan Galatasaray, kalan iki maçta 1 puan çıkarması halinde şampiyon olacak.

Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak derbi, sarı-kırmızılıların şampiyonluğunu bu hafta ilan etmesinin önündeki en büyük engel.

Galatasaray, ezeli rakibinin önünde şampiyonluğu kutlamak istiyor

Pazar günü oynanacak maçta Fenerbahçe'nin kazanması durumunda Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için 38. haftadaki Konyaspor deplasmanını bekleyecek.

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, pazar günkü maçta Fenerbahçe'den en az 1 puan alarak taraftarı önünde şampiyonluğu kutlamak istiyor.

Fenerbahçe'de hedef, şampiyonluk umudunu son haftaya taşımak

Kritik Galatasaray-Fenerbahçe maçı, RAMS Park'ta pazar günü oynanacak. Karşılaşmanın başlama düdüğü, saat 19.00'da çalacak.

Lider Galatasaray'ı 6 puan geriden takip eden Fenerbahçe, derbide kazanmak ve azalan şampiyonluk umudunu son haftaya taşımak istiyor.

Gol krallığında Icardi zirvede, Dzeko ikinci sırada

Zorlu maçta gözler her iki takımın golcülerinde olacak. Galatasaray'ın Arjantinli santraforu Mauro Icardi, attığı 23 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alıyor.

Fenerbahçe formasıyla ligde 20 gol atan Bosna Hersekli Edin Dzeko, Galatasaray deplasmanında takımını galibiyete taşımaya çalışacak.

En golcü takımlar kapışacak

Pazar günü oynanacak derbide aynı zamanda ligde sezonun en golcü iki takımı karşı karşıya gelmiş olacak. Oynadığı 36 maçta rakip fileleri 92 kez sallayan Fenerbahçe, sezonun en golcü takımı konumunda. Galatasaray ise 89 gol atarak en golcü ikinci takım oldu.

Yorumlar (0)