Işıkhan'dan "uzaktan ve esnek çalışma" açıklaması: Mevzuat yolda!

Koronavirüs salgını döneminde değişen çalışma koşullarına ayak uydurmak gerektiğinin altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un gençlere yönelik destek programında önemli bilgiler verdi. Bakan Işıkhan, uzaktan çalışma ve esnek çalışma ile ilgili kapsamlı bir mevzuatın hazırlandığını aktardı.

GÜNDEM 07.05.2024, 18:44 Hakan Öksüz
Işıkhan'dan "uzaktan ve esnek çalışma" açıklaması: Mevzuat yolda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan 200 gencin sorularına cevap verdi. İŞKUR'un gençler için başlattığı destek programında önemli açıklamalar yapan Bakan Işıkhan, koronavirüs salgını döneminde değişen çalışma sistemlerinden söz etti.

"Kapsamlı bir mevzuat hazırlanıyor"

Salgın döneminde "uzaktan çalışma" ile "esnek çalışma" gibi yeni bir sistemlerin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Işıkhan, "Bu çalışma sistemleri ile ilgili hazırladığımız mevzuat üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu çalışma modellerinin artıları kadar, eksileri de var. Çalışma Genel Müdürlüğümüz, bununla ilgili kapsamlı mevzuat düzenlemeleri yapıyor." dedi.

Esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma ve uzaktan çalışma 

Çalışma hayatında dünyada yaşanan değişime ayak uydurmak zorunda olduklarını vurgulayan Işıkhan, "Çalışmanın şekli değişiyorsa buna ayak diretmek olmaz. Esnek çalışma, güvenceli esnek çalışma ve uzaktan çalışma gibi modelleri anlamak önemli. Belki de on yıl sonra, şu an hayal bile edemediğimiz çalışma sistemleri revaçta olacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)