Tecavüzle suçlanan HDP'li vekil istifa etti!

Tecavüz ile suçlanan HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik istifa etti. 

SİYASET 18.07.2020, 10:41 18.07.2020, 11:04
Tecavüzle suçlanan HDP'li vekil istifa etti!

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in partisindeki görevinden istifa ettiği bildirildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Milletvekili Çelik'in istifa mektubunu partiye ulaştığını duyurdu.

"İftiralar atıldı"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde ve halk içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler nedeniyle bazı kesimin rahatsız olduğunu aktaran Çelik, kendisine yönelik değişik boyutlarda suçlamalar yöneltildiğini, iftiralar atıldığını ve tehditler savurulduğunu ifade etti.

Çelik, bir kadın tarafından kendisine iftiralar atıldığını ve şantaj yapıldığını iddia ederek, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) konuyu araştırmak üzere söz konusu kadınla ve kendisiyle birçok defa görüşmede bulunduğunu belirtti. 

"Siyasi kumpas"

Olayın savcılığa gitmesinden sonra fezlekenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaştığını ve komisyonda değerlendirildiğini aktaran Çelik, söz konusu gelişmenin ardından durumun siyasi bir kumpas haline geleceğini düşünerek insanlara gerekli açıklamayı yapma gereksinimi duyduğunu kaydetti.

Çelik, söz konusu iddiaların suiistimal edilmesine engel olmak için partisinden istifa etmeye karar verdiğini ifade etti. 

Ne olmuştu?

Seçim çalışmaları esnasında Çelik'in, dernek toplantısına katılım gösteren bir kadına tecavüz ettiği ileri sürülmüştü.

Kadının iddiası üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması için bir fezleke hazırlanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderilmişti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) ulaşan dosyanın içeriğini bilse de günümüze kadar Çelik hakkında herhangi bir hamlede bulunmadı. Çelik'in istifa etmesi üzerine partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) sandalye sayısı 57'ye geriledi. 

En az 12 yıl hapis cezası

Çelik hakkındaki dosyanın, nitelikli cinsel saldırı suçunu düzenleyen madde dâhilinde hazırlandığı ifade edildi. 

TCK'nın 102'inci maddesi, tecavüzün kanıtlanması durumunda en az 12 yıl hapis cezasına işaret ediyor. 

Yorumlar (0)