HDP'den tecavüz mağduruna korkunç cevap!

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in, tecavüz ettiği kadına korkunç bir tuzak kurduğu, HDP'nin de mağdur kadına "Tek vekil bile kaybedemeyiz" dediği ortaya çıktı.

SİYASET 30.07.2020, 08:40 30.07.2020, 16:21
HDP'den tecavüz mağduruna korkunç cevap!

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in tecavüz ettiği mağdur kadın D.K., Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) oluşturulan komisyonda yaşananları bir bir anlattı. 

Konuyu HDP'ye ilettiğinde bir kadın milletvekilinin kendisine, şu anda bir milletvekili bile kaybedecek durumlarının olmadığını söylediğini belirten D.K, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in kendisine kurduğu tecavüz tuzağını da anlattı.

HDP'den ihraç edilen ve bağımsız milletvekili olarak vekilliğini sürdüren Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'de kurulan hazırlık komisyonu, Tuma Çelik’in cinsel saldırısına uğrayan D.K.'yı dinledi ve çok sayıda soru sordu.

Gözyaşlarıyla anlattı

AK Parti Afyon Milletvekili Ali Özkaya başkanlığındaki komisyon üyeleri basına kapalı yapılan toplantıda tecavüz mağduru D.K.'ya yaşadığı olayla ilgili sorular yöneltti. D.K.'nın Tuma Çelik'in cinsel saldırısına dair yaşadıklarını tüm detaylarıyla anlattığı ve zaman zaman ağladığı öğrenildi.

Tecavüz için tuzak kurulmuş

Komisyon üyeleri tecavüzün yaşandığı dernek binası ile ilgili olarak, "Neden dernek başkanının evine gittin?" diye sordu. Tecavüz mağduru D.K, gittiği yerin Tuma Çelik'in ailesinin evi sandığını, o yüzden gittiğini, içeri girdiğinde tuhaf bir hazırlık yapıldığını gördüğünü söyledi.

"Engel olmaya çalışmadın mı?" sorusuna ise tecavüz mağduru D.K, kahve ikram edildiğini, içine ilaç konulduğunu çok sonra anladığını, içince bayıldığını ve karşı koyma gücünün olmadığını ifade etti.

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'i şikayet ederken neden bu kadar geciktiğinin sorulmasına üzerine D.K, ailesinin çoğunluğunun HDP'li olduğunu, korktuğunu, kendisinin ve çocuklarının can güvenliğinin olmadığını, bu yüzden ilk etapta şikayetçi olamadığını ancak ilk önce HDP'ye durumu anlatmak istediğini söyledi.

HDP'den D.K.'ya şok cevap!

Şikayetçi olmadan önce yaşadıklarını HDP yönetimine anlattığını da kaydeden tecavüz mağduru D.K, HDP'li bir kadın milletvekilinin kendisine, bugünlerde kayyımlarla uğraştıklarını ve bu zamanda tek bir milletvekili kaybedecek hâllerinin olmadığını söylediklerini belirtti.

Yorumlar (0)