4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte memur ve emeklileri bekleyen zam miktarı

Son 4 aylık enflasyon farkı açıklanmasıyla birlikte, milyonlarca memur ve emekli zam beklentisi içine girdi. Her yıl iki kez enflasyon farkına bağlı olarak zam alan memur ve emekliler, 2024 yılının temmuz ayındaki zamlarını şimdiden hesaplamaya başladı. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu ve bu ne anlama geliyor? İşte detaylar…

EKONOMİ 03.05.2024, 11:37 Buse Önder
4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte memur ve emeklileri bekleyen zam miktarı

Nisan ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre, nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,18 olarak belirlendi.

Bu verilere göre, SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak, şubat, mart ve nisan ayları için sırasıyla yüzde 6,70, yüzde 4,53, yüzde 3,16 ve yüzde 3,18 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Bu da nisan ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zammın yüzde 18,70 olduğunu gösteriyor.

Temmuz ayındaki zam yüzde kaç olacak?

Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyorlar. Temmuz ayında yapılacak zam için nisan ayı itibarıyla yüzde 18'i aştı.

Temmuz ayındaki zam oranı, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı ve genel enflasyon durumuna göre belirleniyor. Ancak şu an için nisan ayı sonuçları dikkate alınarak temmuz ayındaki zammın yüzde 15 olacağı öngörülüyor.

Net zam miktarı netlik kazanmadı

Net rakam, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belirlenecek. Bu nedenle memur ve memur emeklileri için temmuz ayında alacakları net zam oranı henüz netlik kazanmadı.

Ancak nisan ayı itibarıyla enflasyon farkının yüksek olduğu görüldüğünden, temmuz ayında alınacak zam oranının önemli ölçüde artış göstereceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)