Ermenistan Savunma Bakanı da istifa etti!

Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından halkın tepkisini çeken isimlerden biri olan Savunma Bakanı David Tonoyan da istifa etti.

DÜNYA 20.11.2020, 12:00 20.11.2020, 13:53
Ermenistan Savunma Bakanı da istifa etti!

Ermenistan, Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan karşısında ağır bir yenilgiye uğramıştı. Azerbaycan, 27 Eylül günü başlattığı operasyon kapsamında 5'i şehir merkezi olmak üzere yaklaşık 300 yerleşim bölgesini Ermeni işgalinden kurtarmıştı. Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenistan ordusuna hem personel hem mühimmat bakımından ağır kayıplar verdirmişti. Daha fazla direnemeyen Ermeni askerleri, mevzilerden kaçmaya veya teslim olmaya başlamıştı.

Bunun üzerine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'nın arabuluculuğunda Azerbaycan ile bir anlaşma imzalamıştı. Ermenistan, bu anlaşma ile Laçin, Ağdam ve Kelbecer'den 1 Aralık Salı gününe kadar geri çekilmeyi kabul etmişti. Ateşkesin kontrol edilmesi için bölgede Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin kurulmasına karar verilmişti. Anlaşmanın "acı verici" olduğunu duyuran Ermenistan Başbakanı Paşinyan, halk arasında "hain" ilan edilmişti. Başkent Erivan'da bulunan Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, Paşinyan'ın istifa etmesi gerektiğine dair sloganlar atmışlardı. 

Sadece Paşinyan değil, Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan da halkın sert tepkisine maruz kalmıştı. 

Halk tarafından düzenlenen protesto gösterilerinin ardından Ermenistan Savunma Bakanı Tonoyan'ın istifa ettiği belirtildi. Tonoyan'ın yerine Vagarşak Harutyunyan getirildi. Harutyunyan'ın, Paşinyan'ın askerî danışmanı olduğu biliniyor.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından bu meseleye ilişkin henüz resmî bir duyuru gelmedi. 

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan da görevinden bu hafta başında istifa ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)