Rus askerleri Laçin'i tuttu!

Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşmadan bir gün sonra Rusya ordusu harekete geçerek bölgeye asker ve techizatlarını gönderdi. Rus askerleri Laçin koridorunda konuşlandığı sırada Rusya Federasyon Konseyi de Dağlık Karabağ’a Rus askerinin gönderilmesini onayladı.

DÜNYA 18.11.2020, 13:54 18.11.2020, 15:15

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşma gereği Dağlık Karabağ’da görev alacak Rus ordu birlikleri ve askerî teçhizatları taşıyan uçaklar Rusya’nın Ulyanovsk kentinden havalandı ve Ermenistan’ın Erebuni havaalanına teker koydu.

Rus askerleri, sevkiyattan hemen sonra Laçin koridorunda konuşlandı ve Dağlık Karabağ’a giriş çıkışlarda kontrol ve gözlem noktası bile oluşturdu.

Rus Konsey yeni onayladı

Anlaşma gereği Türk Silahlı Kuvvetleri de ateşkese uyulup uyulmadığını kontrol etmek ve anlaşmanın gereğini sağlamak için bölgede bulunacak. Ancak askerlerin bölgeye gidebilmesi için gerekli Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi henüz dün TBMM'de 4 partinin (AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti) desteğiyle onaylanmıştı.

Rusya ise, Federal Meclisin üst meclisi olan Federasyon Konseyi'nin kararını beklemeden askerî birliklerini bölgeye sevk etti ve kontrol-gözlem noktaları kurulması için çalışmaları başlattı.

Rusya Federasyon Konseyi ise Rus askerlerinin Laçin koridorunda konuşlandığı sıralarda Dağlık Karabağ’a asker gönderilmesine onay verdi.

Dağlık Karabağ’a Rus barış gücü askerlerinin giderek konuşlanabilmesi için Rusya Federasyon Konseyi’ne sunulan teklif 129 oy ile kabul edildi.

Yorumlar (0)