Ermeniler evlat nöbetinde: Çocuklarımızı getirin!

Ermeni askerlerinin aileleri, Ermenistan Savunma Bakanlığının önünde evlat nöbeti tutmaya başladı. Söz konusu aileler, "Evlatlarımızı getirin." şeklinde çağrıda bulundu. 

DÜNYA 17.11.2020, 09:41 17.11.2020, 15:43
Ermeniler evlat nöbetinde: Çocuklarımızı getirin!

Ermenistan ile Azerbaycan arasında 27 Eylül günü Dağlık Karabağ Savaşı başlamıştı. Azerbaycan, Türkiye'nin desteğiyle Ermeni işgali altında bulunan topraklarını peş peşe kurtarmıştı. Ermenistan ordusu ise ağır kayıplara uğramıştı. Bunun üzerine Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında ortak anlaşma imzalanmıştı. 

Ermenistan, Laçin, Ağdam ve Kelbecer'den çekilmeyi kabul etmiş, Azerbaycan'ın ise kurtardığı topraklarda kalmasına yönelik karar alınmıştı. Ayrıca, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkese riayet edilip edilmediğini kontrol etmek için bölgede Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin kurulmasına karar verilmişti. 

Söz konusu anlaşmanın "acı verici" olduğunu belirten Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise ülkesinde "hain" olarak adlandırılmış, başkent Erivan'da protesto gösterileri düzenlenmişti. Halk, Paşinyan'ın istifa etmesini talep etmiş, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da bu talebe destek vermişti. 

Ermenistan'ın yenilgiyi kabul etmesinin ardından halk arasında alevlenen öfke bir türlü azalmıyor. Ermeni askerlerinin ailelerinin, Ermenistan Savunma Bakanlığını bastığı ve evlat nöbetine başladığı görüldü. 

Ermenistan Savunma Bakanlığının önüne gelen ailelerin, "Çocuklarımız nerede?" diye sordukları ve "Evlatlarımı getirin!" şeklinde çağrıda bulundukları fark edildi.

Yorumlar (0)