Sarkisyan da Paşinyan'a sırt çevirdi: İstifa etmeli!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, halk arasında "Hain Nikol" olarak anılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi konusunda hemfikir olunduğunu söyledi. 

DÜNYA 17.11.2020, 08:13 17.11.2020, 14:00
Sarkisyan da Paşinyan'a sırt çevirdi: İstifa etmeli!

Azerbaycan, 27 Eylül gününden beri Ermeni işgali altındaki birçok yerleşim bölgesini kurtarmıştı. Ermenistan ordusunun direnci iyice kırılmış, bunun üzerine Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yenilgiyi kabullenmek zorunda kalmıştı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan ve Rusya ile ortak bir anlaşma imzalamıştı. Söz konusu anlaşmaya göre Ermenistan'ın Laçin, Ağdam ve Kelbecer'den çekilmesine karar verilmiş, Azerbaycan'ın ise azat ettiği topraklarda kalacağı ifade edilmişti. Öte yandan, iki ülke arasındaki ateşkesin denetlenmesi için bölgede Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin kurulmasına karar verilmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 27 Eylül'den beri 300 civarında yerleşim bölgesinin işgalden kurtarıldığını duyurmuş, Ermenistan'ın anlaşmayı kendi isteğiyle değil, mecburi olarak imzalamak zorunda kaldığını söylemişti. Bunun üzerine Paşinyan, halk arasında "Hain Nikol" olarak ilan edilmiş, istifa etmesi için protesto gösterileri düzenlenmişti.

"Erken seçime gidilmeli"

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan da Paşinyan'a sırt çevirdi. 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, herkesle görüştüğünü belirterek, Paşinyan'ın istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi konusunda hemfikir olunduğunu söyledi. 

"İstifa etmeyeceğim" demişti

Daha önce açıklamada bulunan Paşinyan, ülkesinde huzur, istikrar ve güvenliği sağlamayı amaçladığını, bu nedenle asla istifa etmeyeceğini kaydetmişti. 

Paşinyan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında alınan yenilginin en büyük sorumlusunun kendisi olduğunu belirtmiş, bu konuda gerekirse mahkemeye bile çıkabileceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)