Sarkisyan ile Zayed, "Karabağ ateşkesini" görüştü!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, resmî ziyaret için gittiği BAE'de, Veliaht Prens Zayed ile "Azerbaycanla imzalanan ateşkesi" görüştü.

DÜNYA 16.11.2020, 08:35 16.11.2020, 14:46
Sarkisyan ile Zayed, "Karabağ ateşkesini" görüştü!

Resmî ziyaret için Abu Dabi'ye giden Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile "Azerbaycan'la imzalanan ateşkes anlaşmasını" görüştüğü bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmî haber ajansı WAM'ın yayınladığı habere göre, BAE'ye resmî ziyarette bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Veliaht Prens Muhammed bin Zayed ile görüşme yaptı.

Görüşmede, BAE ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve ayrıca bölgesel konular ile Orta Asya ve Kafkaslarda yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

Muhammed Bin Zayed, Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Ermenistan ile Azerbaycan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasını desteklediğini vurgulayarak, anlaşmanın istikrarlı ve daimi olmasını, barış getiren ve çekişmeler sayfasını tamamen kapatan bir anlaşma olmasını temenni etti.

İşgalci ve terör devleti Ermenistan'ın katil ordusu 27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00 civarlarında sınır hattına yakın olan Azerbaycan sivil yerleşimlerini vurmuş, toprak bütünlüğünü ve halkını korumak amacıyla Azerbaycan da aynı gün karşı saldırılara başlamıştı. Birkaç gün içinde iki ülkenin orduları arasındaki gerçek fark gün yüzüne çıkmış, muzaffer Azerbaycan ordusu peş peşe işgaldeki toprakları kurtarmaya başlamıştı.

En son 9 Kasım 2020 tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes anlaşmasının sağlandığını, Ermenistan'ın işgal altındaki topraklardan çekileceğini ilan etmişti.

Yorumlar (0)