Azerbaycan'dan Ermenistan kararı: İnsanlık namına...

Azerbaycan, Kelbecer kentinin boşaltılması için terörist ve işgalci Ermenistan'a 10 gün ek süre tanıdı.

DÜNYA 15.11.2020, 14:47
Azerbaycan'dan Ermenistan kararı: İnsanlık namına...

Azerbaycan, 28 yıllık işgale, katliamlara, soykırım girişimlerine, zulme, sivillerien dönük saldırılara rağmen Ermeni halkının mağdur olmaması için gayret gsteriyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın işgali altında bulunan Kelbecer şehrini boşaltmaları için, doğa koşulları ve iklim şartları sebebiyle işgalci devlete 10 gün daha ek süre verdiklerini duyurdu.

Basın toplantısı düzenleyen Hikmet Hacıyev, Ermenistan yönetiminin Rusya aracılığıyla Kelbecer kentinden çıkmak için ek süre talebinde bulunduğunu, Azerbaycan'ın da doğa koşulları ve iklim şartlarını dikkate alarak insanlık namına süreyi 25 Kasım 2020 tarihine kadar uzattığını belirtti.

Bölgede iklim şartlarının zor olduğunu ve doğa koşullarının zorlaştığını, o yöndeki tek yol durumundaki Zod-Varnenis yolunun ise dar olduğunu anımsatan Hikmet Hacıyev, Bakü yönetiminin bu koşulları da dikkate alarak Erivan yönetimine "sivillerin çıkartılması için" ek süre tanıdığını bildirdi.

hikmet hacıyev basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Müşaviri Hacıyev, Kelbecer şehrindeki Ermeni nüfusunun bölgeye  1993 yılında yapılan işgalden sonra yerleştiğini ve bu yerleşimin yasa dışı olduğunu da hatırlattı.

Moskova yönetiminin ara buluculuğunda Bakü ile Erivan arasında 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan anlaşma gereği işgalci ve terör devleti Ermenistan'ın  katil ordusunun 15 Kasım 2020 tarihinde Kelbecer'i terk etmesi gerekiyordu. Ek süre ile bu tarih, 25 Kasım 2020 tarihine kadar uzatılmış oldu.

Yorumlar (0)