Ermenistan Dışişleri Bakanı istifa etti

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın istifasını verdiği belirtildi.

DÜNYA 16.11.2020, 15:22 17.11.2020, 12:26
Ermenistan Dışişleri Bakanı istifa etti

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ın istifasına ilişkin bilgiyi Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Naghdalyan, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden verdi.

Bugün bir açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki savaştan önce kritik öneme sahip Şuşa kenti dâhil olmak üzere bazı bölgelerin Azerbaycan'a bırakılmasına dair anlaşmaların teklif edildiği iddiasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Naghdalyan ise Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kesin bir dille yalanlayarak Şuşa kentinin Azerbaycan devletine verilmesi ile ilgili konunun Karabağ müzakerelerinin hiçbir anında ve aşamasında masaya getirilmediğini ileri sürmüştü.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Şuşa kenti ile ilgili iddiası ve arkasından Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Naghdalyan'ın Başbakan'ı yalanlaması sonrası Ermeni Başbakan'dan bir hamle daha gelmiş ve söz konusu ifadelerin ardından Paşinyan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan'ı görevinden alma yönünde bir kararının olduğunu duyurmuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın "görevden alma kararı" açıklaması sonrası Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan'ın kendi iradesiyle istifa ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)