Ermenilerin "Hain Nikol"ü açıkladı: İstifa yok!

Azerbaycan karşısında alınan yenilgiyi kabul eden ve ülkesinde "Hain Nikol" olarak anılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, istifa etmeyeceğini söyledi. 

DÜNYA 16.11.2020, 12:30 16.11.2020, 12:34
Ermenilerin "Hain Nikol"ü açıkladı: İstifa yok!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ordusu karşısında alınan yenilgiyi kabul etmişti. Azerbaycan ve Rusya ile ortak anlaşma imzalayan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, söz konusu kararı "acı verici" olarak nitelendirmişti. Ermenistan, bu anlaşma ile Laçin, Ağdam ve Kelbecer'den çekilmeyi kabul etmişti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, operasyonların başladığı 27 Eylül gününden beri yaklaşık 300 yerleşim alanının kurtarıldığını, bu nedenle Ermenistan'ın yenilgiyi mecburi olarak kabul ettiğini söylemişti. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkesin denetlenmesi için Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi'nin kurulacağı ifade edilmişti. Öte yandan, Azerbaycan ile Nahçıvan arasında bir koridor oluşturulacağı, böylece Türkiye ile kardeş ülkenin kara yolu ile bağlanacağı belirtilmişti. 

Söz konusu gelişmelerin ardından Ermenistan halkı öfkeden deliye döndü. Halk, Erivan'da bulunan Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelerek, Paşinyan'ın istifa etmesini talep etti. 

Halk tarafından "Hain Nikol" olarak anılan Paşinyan ise istifa etmeyeceğini ve görevinin başında olacağını söyledi. 

"Sonuna kadar mücadele ettik"

Paşinyan, şu ana kadar Ermenistan'ın 2 bin 400 asker kaybettiğini belirterek, savaşın önüne geçilebileceğini ancak bunun için Şuşa kenti ile Karabağ'da bulunan 7 bölgeyi Azerbaycan'a vermek zorunda olduklarını, sonuna kadar mücadele ettiklerini, fakat başarısızlığa uğradıklarını belirtti. 

"Ülkeme istikrar getireceğim"

Bundan Ermenistan yönetiminin sorumlu olduğunu ifade eden Paşinyan, ülkesinde barış, huzur, güvenlik ve istikrarı tesis etmeyi hedeflediğini, bunun için de istifa etmeyeceğini söyledi. 

"En büyük sorumlu benim"

Paşinyan, "Dağlık Karabağ'daki yenilginin en büyük sorumlusu benim." diyerek, bunun için gerekirse mahkemeye çıkabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)