Pişkin pişkin söyledi: Ermeni halkı ne zaman isterse gideriz!

PKK terör örgütünün kadın yapılanması olan YJA Star'dan Layika Gültekin, Ermenistan halkının istemesi durumunda yanlarına gidebileceklerini ve saflarına katılabileceklerini ifade etti. 

DÜNYA 19.11.2020, 11:00 19.11.2020, 11:21
Pişkin pişkin söyledi: Ermeni halkı ne zaman isterse gideriz!

PKK terör örgütünün, işgalci Ermenistan'a verdiği destek biliniyor.

PKK terör örgütünün kadın yapılanması olan YJA Star'dan Layika Gültekin, aslında hiç de şaşırtıcı olmayan bir açıklamada bulundu. 

"Onları özgürleştiriyoruz"

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride bulunan Layika Gültekin, işgalci Ermenistan'a verdikleri desteği açık bir şekilde kanıtladı. 

"Beritan Dersim" kod isimli Layika Gültekin, PKK terör örgütünün asla bitmediğini, Karabağ'a giderek Ermeni halkını özgürleştirdiklerini söyledi. 

"Saflarına katılabiliriz"

Hain Layika Gültekin, Ermenistan halkının istemesi durumunda yanlarına gidebileceklerini ve saflarına katılabileceklerini ifade etti. 

Irak'ın kuzeyinde bölgesel Kürt yönetimi tarafından kendilerine karşı kuşatma harekâtının başlatıldığını aktaran Layika Gültekin, dar bir bölgede sıkışıp kaldıklarını ve muhtemel bir harekât sebebiyle Metina ve Haftanin'de bulunan köylerin boşalması üzerine endişelendiklerini anlattı. 

Şırnak'ın Uludere ilçesinin karşısında bulunan Haftanin ile Hakkâri'nin Çukurca ilçesinin karşısında bulunan Metina'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı köylerde yaşayan insanlar, muhtemel bir harekât sebebiyle bulundukları yerlerden ayrılıp Kanimasi, Amediye, Duhok ve Zaho gibi yerleşim alanlarına gitmiş, bu durum teröristlerin paniğe kapılmalarına neden olmuştu. 

Kendince akıl verdi 

Layika Gültekin, Haftanin ve Metina bölgesinde yaşayan insanların önlem almadıklarını, bu nedenle yaşadıkları köylerden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirterek, "her harekâttan önce köylerinden ayrılmamaları ve oyuna gelmemeleri gerektiğini" söyledi.  

Peşmerge güçleri gönderilmişti 

Irak'ın kuzeyinde Duhok vilayetinde bulunan Amediye kırsalına bağlı Zap Vadisi ve Gara Dağı'nın yanı sıra Metina ve Haftanin'de toplam 17 köy ve mezrada yaşayan insanlar, PKK terör örgütünün işgali üzerine kendilerini korumak için bulundukları yerden ayrılmak zorunda kalmışlardı. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından söz konusu köy ve mezralara binlerce peşmerge gücü yollanmış, kalıcı üs ve karakol bölgeleri oluşturulmuştu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) büyük bir harekâta hazırlanması da PKK terör örgütünün elebaşlarının paniğe kapılmasına neden olmuştu.

Yorumlar (0)