Muharrem İnce’den adaylık açıklaması: Çekiliyorum

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hakkında çıkan iddialara dair basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini ifade eden İnce, “Bunu memleketim için yapıyorum” dedi.

SİYASET 11.05.2023, 14:20 11.05.2023, 17:54
Muharrem İnce’den adaylık açıklaması: Çekiliyorum

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala basın açıklamasında bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Kararını gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıklayan İnce şu ifadelerde bulundu:

“Nerede bu savcılar?”

Hakkında ortaya atılan iddialara yanıt veren İnce, ''Son 45 gün içerisinde yaşadıklarımı son 45 yıl içinde görmedim. Bu sahte dekontları ve görüntüleri FETÖ’cüler yapıyor. Bu şekilde bir iftira furyası Türkiye tarihi süresince hiçbir siyasetçiye uygulanmadı. Bütün bunlar yaşanırken bu ülkenin savcıları olayları görmezden geldi. 'Özel hayatın gizliliği' şeklinde ifadelerde bulunanlar FETÖ'cülerin ortağıdır. Benim bu şekilde bir görüntüm ve ses kaydım yok. Bu özel hayat değil, tamamıyla iftiradır. Gerçek değil.

Türkiye Cumhuriyet Devleti saygınlığımı koruyamamıştır. Açık seçik bir şekilde iftiradır. Nerede bu savcılar?” dedi.

“Memleketim için yapıyorum”

“Saraydan para aldı çekilemez” iddialarına tepki gösteren İnce, “Benim ortaya atılan bu sahne dekontlardan, montajlardan ve kumpaslardan korktuğum falan yok. Ben bunlara 45 gündür direniyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum. Bu kararı memleketim için aldım. Türkiye için üçüncü bir yol olmak istedim, kanal açmayı düşündüm. Ne yazık ki başaramadık. Bahaneleri olmasın yoksa seçimde mağlup olduklarında bütün suçu bize yönelteceklerdi. Hiçbir şekilde bahaneleri kalmasın. Her evden Memleket Partisi için bir oy talep ediyorum” şeklinde konuştu.

“Algı operasyonu”

Dün Memleket Partisi'nin İzmir ve Manisa’da gerçekleştirmeyi planladığı mitingler Muharrem İnce’nin sağlık problemleri sebebiyle ertelenmişti.

Partiden gerçekleştirilen bilgilendirmede, İnce'nin rahatsızlığı sebebiyle yapılamadığını açıklanmıştı. Daha sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İnce, FETÖ tarafından sahte kaset ve dekontlarla hakkında bir “algı operasyonu” gerçekleştirdiğini ifade etmişti.

Son olarak bir Memleket Partisi cephesinden bir açıklama geldi. Muharrem İnce'nin bugün bir basın toplantısı gerçekleştireceği açıklandı. Saat 14.00'te gerçekleştirilecek basın toplantısında İnce'nin son gelişmelere dair açıklamada bulunması bekleniyor.

Yorumlar (0)