İYİ Parti ve CHP "Muharrem İnce" açıklaması: Kimse inanmasın

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sağlık problemleri sebebiyle Manisa ve İzmir ve Manisa mitingleri için iptal kararı aldı. Sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İnce, FETÖ tarafından kasetler ve sahte dekontlarla hakkında bir algı operasyonu gerçekleştirildiğini ifade etti. Yaşananların ardından İYİ Parti ve CHP cephesinden de açıklamalar yapıldı.

SİYASET 11.05.2023, 08:56
İYİ Parti ve CHP "Muharrem İnce" açıklaması: Kimse inanmasın

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Manisa ve İzmir mitinglerini sağlık sebebiyle iptal edildi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, yaklaşık bir aylık süre içerisinde FETÖ tarafından sahte kasetler ve dekontlarla tarafına bir algı operasyonu düzenlendiğini aktardı.

“Bu değerlendirmeleri yapanlar kumpasçıların yanında durmaktadır”

"Savcılar neredesiniz?" ifadesinde bulunan İnce, "Bu aşağılık teröristlerle yaşantımızın sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

İnce sosyal medya hesabından şunları dile getirdi: "Meydanda gerçek bir dekont, kaset ve jeep bulunmuyorken, bunları sanki var gibi göstermek şerefsizliktir, alçaklıktır. Gerçek olmayan bir kaset hakkında "ister gerçek olsun ister sahte" veya “özel hayatın gizliliği" şeklinde değerlendirmede bulunmak kumpasçıların yanında durmaktır"

“Beraber temizleyelim”

Bir televizyon programına katılan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da bir açıklama yapıldı.

Yapılanları “ahlaksızlık” olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse montajcılara inanmasın. Yapılanlar tamamıyla ahlaksızlıktır. Bizler bu ahlaksızlıklarla mücadele vereceğiz. Türkiye'nin düştüğü bu durumdan çıkması gerekmektedir. Ülkemizi buradan çıkaracağız” dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile telefonda görüştüğünü ve sağlık sorununa dair “geçmiş olsun” dileklerini ilettiğini aktardı.

Montajcı ve şantajcıların siyaset içerisinde olmaması gerektiğine işaret eden CHP lideri, İnce'ye çağrı yaparak, "Gelmek isterse, soframıza otursun. Değişimi beraber sağlayalım. Bu pislikleri siyasetin içerisinden beraber temizleyelim" dedi.

“Kabul edilebilir değil”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise şu ifadelerde bulundu: "Son dönemlerde sosyal medya üzerinden bazı mahlas hesaplardan ve kişiler üzerinden bazı iddiaların ortaya atıldığı anlaşılmaktadır. Fakat bu iddiaların büyük bir bölümünün bel altı bir şekilde insanın onurunu ve haysiyetini aşağılayıcı bir düzeye ulaşıyor olması Türk siyaseti çerçevesinde kabul edilebilir şekilde görülmemektedir."

Yorumlar (0)