İYİ Parti'de üst düzey istifa

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, yaptığı açıklamada görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

SİYASET 25.04.2024, 11:33 25.04.2024, 15:58 Şeyda Gül
İYİ Parti'de üst düzey istifa

İYİ Parti'de istifa depremi sürerken, üst düzey bir isimden daha istifa haberi geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, parti üyeliğinden ve partideki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Partideki çalışma arkadaşları ile aynı rotada ilerleyemeyeceğini üzülerek müşahede ettiğini ifade eden Aydemir, bu sebeple İYİ Parti'den ayrılmaya karar verdiğini kaydetti. Ekonomik duruma işaret eden Aydemir, “Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçiyoruz gerçek beka sorunu budur” ifadelerini kullandı.

Siyasette oyun kuralları yozlaştı

Siyasette oyun kurallarının yozlaştığını dile getiren Aydemir, ancak bir şeyin değişmediğini savundu. Aydemir, hafta sonu yapılacak kongrede de genel başkan adayı olan isimlere başarılar diledi.

Birol Aydemir kimdir?

1966 yılında Erzincan’da dünyaya gelen Birol Aydemir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ise Delaware Üniversitesi'nde tamamlayan Aydemir, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatına uzman yardımcısı olarak girdi. Uzmanlık ve daire başkanlığı yaptıktan sonra, 2002 yılında DPT müsteşar yardımcılığına atanan Aydemir, 2006-2008 yıllarında Sosyal Güvenlik Kurumunun kurucu başkanı oldu.

2008-2009 yıllarında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde planlama müşavirliği görevinde bulunan Aydemir, 2009-2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarı olarak görev aldı. 2011-2016 yılları arasında Türkiye İstatistik Kurumu başkanı olarak görev yapan Aydemir, Şubat 2016 yılında kendi isteğiyle emekli oldu.

DEVA’dan istifa etmişti

Geçmişte DEVA Partisi’nin kurucu üyesi olan Aydemir, sektörel politikalar başkanı olarak Genel Merkez Başkanlık Kurulu üyeliği görevinde bulunmaktayken görüş ayrılıkları nedeniyle 15 Mart 2022 tarihinde partisinden istifa etmişti. İstifasının ardından Aydemir, Temmuz ayında İYİ Parti'ye katılmıştı.

Yorumlar (0)