Göçmen kaçakçılarına darbe! İki ilde 16 kişi yakalandı

Bakan Yerlikaya, iki ilde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine düzenlenen operasyonda 16 kişinin yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 05.05.2024, 09:38 06.05.2024, 09:21 Buse Önder
Göçmen kaçakçılarına darbe! İki ilde 16 kişi yakalandı

Muğla ve Adana'da gerçekleştirilen “Kalkan-21” operasyonu kapsamında göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonun detayları belli oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında yaptığı açıklamada, Muğla ve Adana'da gerçekleştirilen "Kalkan-21" operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını belirtti. Yakalanan organizatörlerden 12'sinin tutuklandığını, 4'ünün ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını ifade etti.

‘Kaçakçılara fırsat vermeyeceğiz’

Bakan Yerlikaya, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

12 organizatör tutuklandı

Operasyonlarla ilgili detayları da paylaşan Bakan Yerlikaya, Muğla'da 5, Adana'da ise 7'si yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını belirtti. Bu operasyonlarda 12 organizatörün tutuklandığını, 4'ünün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını kaydetti.

Ayrıca operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası'na da el konulduğunu belirten Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik etti ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)