Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na kaset tepkisi

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na sert eleştirilerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinburnu'nda yaptığı konuşmada, "Kasetlerle siyasi baskı kurmayı iyi bilirler. Kasetin cumhurbaşkanı olmak istiyor ama pazar günü asıl kaseti görecek. Millet ona LGBT'yi ve PKK'yı da gösterecek." ifadelerini kullandı.

SİYASET 11.05.2023, 17:41 11.05.2023, 17:48 Hakan Öksüz
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na kaset tepkisi

Zeytinburnu Sümer Mahalle Buluşması'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündemde yanı uyandıracak açıklamalarda bulundu. AK Parti'den İstanbul milletvekili adayı gösterilen Soylu, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Zeytinburnu'nda önceki dönemlerde yapılan projelerden bahsetti.

Özellikle 2010'dan bu yana ülkenin büyük badireler atlattığını kaydeden Soylu, "Yine de her şeye rağmen Cumhurbaşkanıız pes etmedi. 1915 Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bunun göstergesidir. 'Taksim Camisi'ni yapamazsın.' diyenlere inat, Erdoğan onu da yaptı." ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'na 3 tane koyun verin, hepsini kaybeder"

İsim vermeden hakkında çıkan iddiaların ardından Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine değinen Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kıyasıya eleştirdi. Soylu, "Kılıçdaroğlu'na 3 tane koyun verin, hepsini kaybeder." dedi.

"Kasetlerle siyasi baskı kurmayı iyi bilirler"

Eski CHP lideri Deniz Baykal'ın özel görüntülerinin servis edilmesinden sonra CHP'nin genel başkanlığına Kılıçdaroğlu'nun gelmesine atıfta bulunan Soylu, "Onlar sadece FETÖ'cülerin ortaya çıkardığı kasetleri servis etmekten anlar. Kasetlerle siyasi baskı kurmayı iyi bilirler. (Kılıçdaroğlu) kasetin cumhurbaşkanı olmak istiyor. Pazar günü millet Kılıçdaroğlu'na kaseti gösterecek. Millet ona LGBT'yi ve PKK'yı gösterecek. Sonra gidecek, evinde TikTok videosu yapacak." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)