81 ilin tamamına yazı gönderildi: Hasta seçmenlere kolaylık sağlanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 ilin tamamının sağlık müdürlüklerine yazı gönderildi. Buna göre, 14 Mayıs seçim günü hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerden talepte bulunanlara, ambulans ve hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere götürülüp getirilecekleri belirtildi.

GÜNDEM 11.05.2023, 17:42 12.05.2023, 13:20 Şeyda Gül
81 ilin tamamına yazı gönderildi: Hasta seçmenlere kolaylık sağlanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla, 81 ilin sağlık müdürlüklerine 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanacak hastaların durumuna ilişkin yazı gönderildi. Her vatandaşın temel hakkın olan oy kullanma hak ve sorumluluğunu yerine yetirebilmesi için evde ya da hastanede yatan hastalara seçim günü ekstra hizmet sunulacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığınca gönderilen yazıda seçim günü hastanede yatan, evde sağlık hizmeti alan ve hareket etmekte zorlanan seçmenlerin oy kullanmalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılması gerekenler sıralandı.

Hasta nakil araçları ve ambulanslar isteyen hasta seçmenler için devrede

81 ilin tamamına gönderilen yazıda illerdeki evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezlerinin 14 Mayıs günü oy kullanma saatleri süresinde açık tutulacağı belirtildi. Talepte bulunan hastalara, ambulanslar ve evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkeze götürülüp, getirilecekler. Bu noktada alınan tedbirlerle acil sağlık hizmetlerinin aksamamasına özen gösterilecek.

Oy kullanmaya götürülecek hastalara bir sağlık personelinin refakat edeceği ve bu uygulamaların koordinasyon il sağlık müdürlüklerince gerçekleştirileceği öğrenildi.

Ayrıca yatağa bağımlı seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için sağlık durumlarına ilişkin durumlarını bildirir hekim raporuyla 2 Nisan tarihinde YSK’ya başvurmuştu.

Yorumlar (0)