Trudeau'dan Putin'e: İğrenç savaş suçlusu!

Ukrayna'yı ziyaret eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Trudeau, "Rusya lideri Putin, bu iğrenç savaş suçlarından sorumludur." dedi.

DÜNYA 08.05.2022, 23:53 Hakan Öksüz
Trudeau'dan Putin'e: İğrenç savaş suçlusu!

Kiev yakınlarındaki İrpin kentini ziyaret eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile de görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı gerçekleştiren Trudeau, Ukrayna'ya verdikleri silah ve para desteğini sürdüreceklerini söyledi.

"Ukrayna'ya sağladığımız askeri desteği sürdüreceğiz"

Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçları işlediğini kaydeden Trudeau, "Rusya lideri Putin, bu iğrenç savaş suçlarından sorumludur. Ukrayna'ya sağladığımız askeri desteği sürdüreceğiz. Bu desteğe uydu görüntüsü, drone kamerası ve hafif silah da dâhil. Bir taraftan da Rusya'ya yaptırımlar uyguluyoruz. Aralarında oligarkların da olduğu 40 Rus vatandaşına yaptırım uyguladık." dedi.

Ukrayna'nın topraklarını mayından arındırması için ilâve fon sağlayacaklarını kaydeden Trudeau, "Dünya Gıda Programı'na 25 milyon dolarlıkhibe yaptık. Ukrayna'nın gıda güvenliği önemli. 2023 yılından itibaren Kanada'ya satılacak Ukrayna mallarına uygulanan tarifeleri kaldıracağız. " ifadelerini kullandı.

Zelenski: "Rusya şu anda bütün gücüyle saldırıyor"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, kendilerine her zaman destek veren Justin Trudeau'ya teşekkür etti. Trudeau'nun "Ukrayna'nın iyi bir dostu" olduğunu kaydeden Zelenski, "Rusya şu anda bütün gücüyle saldırıyor. Bu nedenle yardıma ihtiyacımız var." diye konuştu.

Öte yandan başkent Kiev'deki Kanada Büyükelçiliğinin yeniden açıldığını kaydeden Kanada Başbakanı Trudeau, "13 Şubat'ta inen bu bayrağın yeniden göndere çekilmesi bize gurur veriyor." dedi.

Yorumlar (0)