DSÖ'den Rusya'ya çağrı: Saldırıyı durdurun!

Rusya'ya savaşı durdurma çağrısında bulunan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Savaş nedeniyle çok sayıda sağlık binası yıkıldı. Sağlık binaları ile sağlık hizmeti veren kişileri hedef almaktan vazgeçin. Bu savaşı sona erdirin." dedi.

DÜNYA 08.05.2022, 19:53 Hakan Öksüz
DSÖ'den Rusya'ya çağrı: Saldırıyı durdurun!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Rusya'ya karşı direnen Ukrayna'yı ziyaret etti. Başkent Kiev'e giden Ghebreyesus, Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Liashko ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Rusya'nın açtığı savaş nedeniyle sağlık sisteminin uğradığı yıkım masaya yatırıldı.

Savaşın bütün sisteler için nasıl yıkıcı etkiler doğurduğunu kendi hayatından bildiğini kaydeden Ghebreyesus, "Savaşın içinde büyüdüm denebilir. Nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Bu yüzden Ukrayna'nın son aylarda maruz kaldığı durum beni oldukça üzüyor." dedi.

"Ukrayna halkını tebrik ederim"

Rusya gibi büyük bir güce karşı direnen Ukrayna halkını gönülden tebrik ettiğini kaydeden DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, "Ukrayna halkı, kaybettiği bütün şeylere rağmen direnmeyi bırakmadı. Savaş nedeniyle çok sayıda sağlık binası yıkıldı. Bu binaları yeniden inşa ediyorlar. İnsan hayatını koruyabilmek, sağlık hizmetlerinin kesintisiz verilmesinden geliyor." diye konuştu.

"Sağlık merkezlerine en az 200 saldırı yapıldı"

Rusya'ya savaşı sonlandırma çağrısı yapan Ghebreyesus, "Ukrayna'daki sağlık merkezleri yoğun ateş altında kalıyor. Savaşın başından bu yana bu merkezlere yapılan en az 200 saldırıyı tespit ettik. Sağlık binaları ile sağlık hizmeti veren kişileri hedef almaktan vazgeçin. DSÖ olarak savaş bölgelerine birçok ilaç gönderebiliriz ancak temin edemeyeceğimiz şey ilaç barış." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)