Ukrayna'dan iyi haber: Tamamlandı

Rusya’nın kuşatma altına aldığı Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Azovstal tesislerindeki bütün yaşlı, çocuk ve kadınların tahliye edildiği öğrenildi.

DÜNYA 08.05.2022, 01:01
Ukrayna'dan iyi haber: Tamamlandı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, gerçekleştirdiği açıklamada, kentteki insani operasyon çerçevesinde Azovstal’daki bütün çocuk, yaşlı ve kadınların kurtarıldığını kaydetti.

Vereşçuk, "Zelenskiy'nin de talimatı yerine getirildi, Azovstal'daki bütün yaşlı, çocuk ve kadınlar tahliye edildi. Mariupol'deki insani operasyonunun bu bölümü tamamlandı." sözlerini sarf etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar'a çağrı 

Öte yandan Ukrayna, Rusya’nın kuşatma altına aldığı Mariupol kentindeki Azovstal tesislerindeki savunucuların tahliye edilmesi için bir misyon kurması hususunda Sınır Tanımayan Doktorlar'a çağrı yaptı.

Ukrayna'nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Tekrar Entegrasyonu Bakanı Iryna Vereshchuk, Sınır Tanımayan Doktorlar Ukrayna Ülke Müdürü Michel-Olivier Lacharite'ye mektup gönderdi.

Söz konusu mektupta, Azovstal'da kuşatma altında bulunan savunucuların tıbbi bakıma ulaşımlarının olmamasının, psikolojik ve fiziksel durumlarının kötüleştiğinin altı çizilerek, bu durumun BM (Birleşmiş Milletler) Sözleşmesi'ne ters olduğuna işaret edildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar'ın ilkelerine atıfta bulunulan yazıda, Azovstal ve Mariupol'deki insanların tahliyesi ve insan hakları ihlal edilen yaralı bireylere tıbbi bakım yapılması için bir misyon kurulmasına dair çağrı yapıldı.

Yorumlar (0)