Rusya: Batı’dan Ukrayna’ya gelen silahlar imha edildi

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinden Ukrayna’ya destek amacıyla gönderilen silahların imha edildiği belirtildi. 

DÜNYA 07.05.2022, 15:13
Rusya: Batı’dan Ukrayna’ya gelen silahlar imha edildi

Konuyla ilgili açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptı. ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından Ukrayna’ya destek amacıyla gönderilen silahların Harkov bölgesinde imha edildiğini duyuran Konaşenkov, Rus ordusuna yönelik bu tarz girişimlere aynı sertlikte yanıt vermeye devam edeceklerini belirtti. 

“Bahmut çevresindeki bir cephanelik yok edildi”

Rus askerlerinin Ukrayna’da faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiğini belirten Konaşenkov, “Ordumuz bünyesinde bulunan yüksek hassasiyet özelliğine sahip füzelerimiz, Ukrayna güçlerinin toplu halde bulunduğu 5 nokta ile Donetsk şehrinde yer alan Bahmut çevresindeki bir cephaneliği yok etmiştir” şeklinde konuştu. 

“Tüm operasyonlarımız başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır”

Rus uçaklarının gece boyunca toplam 18 askeri noktayı hedef aldığını vurgulayan Konaşenkov, “Tüm operasyonlarımız başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Vurulan bölgeler arasında Harkov kentinde yer alan 2 askeri merkez, Odessa’da bulunan 3 cephanelik ve yakıt deposu da yer alıyor” ifadelerini kullandı. 

“Rus ordusuna karşı bu tarz girişimlere aynı sertlikte yanıt vermeye devam edeceğiz”

Batı dünyası tarafından Ukrayna’ya sağlanan silah desteği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Konaşenkov, “Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Avrupa ülkeleri tarafından Ukrayna’ya destek amacıyla gönderilen çok sayıda silah, Harkov bölgesinde başarılı bir operasyonla imha edildi. Rus ordusuna karşı bu tarz girişimlere aynı sertlikte yanıt vermeye devam edeceğiz” dedi.  

“Toplam 44 Ukrayna askeri noktası vuruldu”

Rus kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda 280 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü açıklayan Konaşenkov, “Bu kapsamda toplam 48 askeri araç da yok edilmiştir. Füze ve topçu birliklerimiz de sahadaki çalışmalarına devam ediyor. Onların yürüttüğü çalışmalarda toplam 44 Ukrayna askeri noktası vuruldu. 196 müstahkem mevkii yok edildi” ifadelerini kullandı. 

“Ordumuz son derece başarılı bir gece operasyonunu geride bıraktı”

Harkov, Mıkolayiv, Donetsk ve Herson bölgelerinin gece boyunca vurulduğunu belirten Konaşenkov, “Toplam 13 Ukrayna İHA’sı imha edildi. Harkov’da 3 Toçka-U balistik füze ve ‘Smerç’ model roketatardan atılan toplam 9 füze hedeflerine ulaşamadan yok edildi. Ordumuz son derece başarılı bir gece operasyonunu geride bıraktı. Hepsini kutluyoruz” dedi. 

“Şuana kadar 152 Ukrayna uçağını ile 112 Ukrayna helikopterini vurduk”

Ukrayna ordusunun bugüne kadarki kayıplarına dair rakamları da paylaşan Konaşenkov, “Şuana kadar 152 Ukrayna uçağını ve 112 Ukrayna helikopterini vurduk. Bunun yanında 762 İHA da yok edildi. Toplamda 295 hava savunma füzesi hedefine ulaşamadan havada imha edildi. Ukrayna ordusuna ait 2 bin 825 tank ve askeri araç da Rus ordusu tarafından yok edildi. İlerleyen günlerde sayıları sizlere aktarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)