Almanya Başbakanı'ndan Putin'e: Kazanamayacaksın!

Ukrayna'nın kimliğini ve kültürünü yok etmek isteyen Rusya'nın acımasızca saldırdığını kaydeden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Savaşın sonunda Ukrayna ayakta kalacak. Putin galip gelemeyecek." dedi.

DÜNYA 08.05.2022, 20:59 09.05.2022, 14:13 Hakan Öksüz
Almanya Başbakanı'ndan Putin'e: Kazanamayacaksın!

Avrupa'da milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan İkinci Dünya Savaşı, 77 yıl önce sona erdi. Savaşın sona ermesinin yıldönümünde halka hitap eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, gündemdeki önemli meselelere ilişkin konuştu. Başbakan Scholz'un gündeminde, Ukrayna'ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin vardı.

"Savaşın sonunda Ukrayna ayakta kalacak"

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı ele geçirmek için başlattığı savaştan bahseden Scholz, "Savaş ne zaman sona erer, bilemiyoruz. Ancak şunu biliyoruz. Barışı Rusya dikte etmeyecek. Putin galip gelemeyecek. Rusya ne kadar saldırırsa saldırsın, bu savaşın sonunda Ukrayna ayakta kalacak." dedi.

"Ukrayna'nın kültürüne ve kimliğine saldırıyorlar"

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Putin, Ukrayna'yı tamamen kontrol altına almak istiyor. Kendilerine bağlı bir devlet olmasını istiyorlar. Ukrayna'nın özgür ve egemen bir ülke olması işlerine gelmiyor. Bunun için Ukrayna'nın kültürüne ve kimliğine saldırıyorlar. Bunları yok ederek Ukrayna'ya diz çöktürmeyi hedefliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Almanya'ya tarihi bir görev düşüyor"

Bir daha hiçbir toplumun soykırıma maruz kalmaması için İkinci Dünya Savaşı'ndan dersler aldıklarını aktaran Scholz, Avrupa'nın yeniden bir savaş girdabına sürüklenmek istediğini sözlerine ekledi. 

Almanya'ya bu konuda tarihi bir görevin düştüğünü kaydeden Scholz, "Kendimizi ve kıtamızı, saldırganlığa karşı koruyacağız. Tek başımıza değil, NATO ile birlikte hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)