Pelin Öztekin’den, babası Rasim Öztekin’e veda!

Kalp krizi nedeniyle 62 yaşında yaşama veda eden usta sanatçı Rasim Öztekin, Zincirlikuyu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen törende konuşan ve ayakta durmakta zorluk çeken kızı Pelin Öztekin: “Bak baba, aynı sahnedeyiz.” diyerek babasına seslendi.

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2021, 16:36 10.03.2021, 16:44
Pelin Öztekin’den, babası Rasim Öztekin’e veda!

Geleneksel Türk tiyatrosunun Orta oyuncularından, Kel Hasan Efendi kavuğunun beşinci sahibi, beyazperde ve ekranların sevilen oyuncusu Rasim Öztekin, 62 yaşında kalp krizi nedeniyle yaşam savaşını kaybetti. Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen resmi törenin ardından Öztekin’in, Zincirlikuyu Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen Öztekin, ebediyete uğurlandı.

Cenaze töreninde eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ve kızı Pelin Öztekin, taziyeleri kabul etti. Cenazeye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve rol aldığı ‘Seksenler’ dizisi oyuncuları ve set ekibi katıldı.

“Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz.”

Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen törende, sanatçının oyuncu kızı Pelin Öztekin, kısa bir konuşma yaptı. Ayakta durmakta zorluk çeken ve babasının naaşı yanında dakikalarca ağlayan Öztekin, babasına kendisine her şeyi öğrettiği için ve ustası olduğu için çok teşekkür ettiğini söyledi. Babasının ilk aşkı olduğunu söyleyen Pelin Öztekin, ‘Ses Tiyatrosu’ nda babasının sahneye çıktığı zamanlarda büyüdüğünü belirtti. Öztekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla. Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum. Her şey için bütün herkese çok teşekkür ederim."

“Benim cenazemde de konuşmayı sen yaparsın"

Seksenler dizisinde Rasim Öztekin’in oğlunu canlandıran Şoray Uzun ise, Öztekin’in yeri doldurulamaz biri olduğunu ve gördüğü en tatlı adamlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Cenaze törenleri üzerine 3 ay önce Rasim Öztekin ile konuştuklarını söyleyen Şoray Uzun, Öztekin’in kendisine “Benim cenazemde de konuşmayı sen yaparsın” dediğini söyledi.

Rasim Öztekin’in Türk bayrağı ve tuttuğu takım Galatasaray bayrağına sarılı naşı, cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.





Yorumlar (0)