Vatandaşlar sokağa çıktı, hırsızlar evlere dadandı

Gölyaka'da yaşanan depremden vatandaşların sokağa çıkmasını fırsat bilen hırsızlar, evlere dadandı. Hırsızlık olaylarıyla ilgili çok sayıda ihbar yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, muhtemel asayiş olaylarına karşı tedbir alındığını duyurdu.

GÜNDEM 23.11.2022, 12:05 Hakan Öksüz
Vatandaşlar sokağa çıktı, hırsızlar evlere dadandı

Düzce'nin Gölyaka ilçesi, saat 04.08'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin yol açtığı sarsıntı İstanbul, Ankara, İzmir, Bolu ve Sakarya'dan da hissedildi. Depremin ardından korkuyla evlerinden çıkan vatandaşlar, açık alanlarda beklemeye başladı. Deprem nedeniyle 1'i ağır olmak üzere 50 kişi yaralandı. 

100'den fazla artçı sarsıntı yaşandı

Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, deprem sonrası en büyüğü 4,3 olmak üzere 100'den fazla artçı sarsıntının meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı bölgelerde kontrollü elektrik kesintilerine gidildiğini duyurdu. AFAD tarafından depremin merkez üssü Gölyaka'ya çok sayıda çadır ve malzeme gönderildi.

EGM: Hırsızlığa karşı tedbir aldık

Halkı paniğe sürükleyen deprem, hırsızları durdurmadı. Depremin ardından çok sayıda vatandaşın sokağa çıkmasını fırsat bilen hırsızlar, evlere dadandı. Hırsızlık olaylarına dair ihbarlar yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı çok sayıda personel görevlendirdiklerini duyurdu. Meydana gelebilecek asayiş olaylarına karşı tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Yorumlar (0)