Sakarya’da depremi hissedenler anlattı: “Kıyamet oluyor sandık”

Düzce depremi birçok bölgede kendisini hissettirdi. Sakarya'da, bir vatandaş deprem sırasında paniğe kapılarak ranzadan düştü ve hastanelik oldu.

GÜNDEM 23.11.2022, 10:23 23.11.2022, 17:59
Sakarya’da depremi hissedenler anlattı: “Kıyamet oluyor sandık”

Merkez üssü Düzce'nin ilçesi Gölyaka olan 5.9 şiddetindeki deprem, Sakarya'da da hissedildi. Şiddetli şekilde meydana gelen sarsıntı Karasu ilçesinde yer alan bazı iş yerleri ve evlerde hasara neden oldu.

"Ranzadan düştüm, ayağım burkuldu"

Sarsıntı ile gözünü açtıktan sonra ranzadan inmeye çalıştığı sırada düşen ve hafif bir şekilde yaralanan Batın Karasu, "Gece yarısı bir deprem meydana geldi. Ne oldu anlayamadım. O sırada ranzadan inmeye çalışırken düştüm. Böyle bir talihsizlik başıma geldi. Sadece ayağım burkuldu. Tedbir olarak hastaneye geldik." diye konuştu.

“Rüyamda sıkıntı gördüm, aşağı indim”

Edinilen bilgilere göre, depremin gerçekleşmesinden kısa bir süre kadar önce hava almak üzere dışarıya çıkmış olan bir vatandaş, "Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Aslında benim oturduğum bina 6 katlı. Dışarı çıkmadan önce uyuyordum, rüyamda bir sıkıntı yaşadım. Bende hava almak için aşağı indim. Aradan 5 dakika geçti geçmedi bir ses duydum. Ben o an kıyamet oluyor sandım. Hemen yukarıya koştum baktım, etrafı kontrol ettim. Televizyonum yere düşmüş, kaşık, çatallarım dağılmış. O an bağıramadım bile. Aklıma hemen deprem olduğu geldi. 1999 depremine benzemiyordu. Şimdi bile konuşamıyorum, ayaklarım hala titriyor. Eve nasıl geri gireceğim bilmiyorum, nasıl uyuyacağım bilmiyorum. Ben artık o binaya girememe. Allah sonumuzu hayır etsin." dedi.

Yorumlar (0)